Betoane pe nisip, la Tuzla. "Am solicitat ajutorul poliției!"

3152
Betoane pe nisip, la Tuzla.

Articole de la același autor

O porțiune din plaja din localitatea Tuzla a fost distrusă, după ce o persoană necunoscută a turnat mai mulți stâlpi de beton, direct în nisip, foarte aproape de firul apei. Cel mai probabil, se pregătește terenul pentru o viitoare construcție. Conducerea Administrației Bazinală de Apă Dobrogea Litoral verifică situația și a făcut plângere penală împotriva celui care turnat stâlpii respectivi.

Odinioară sălbatică, liniștită și cunoscută mai mult de localnici, plaja Tuzla a devenit în ultimii ani loc principal de atracție pentru turiști. Nisipul fără șezlonguri și aglomerație, marea azurie, pustiitățile dimprejur și peștele gătit de oameni ai locului, imediat după ce a fost pescuit, au atras în ultimii ani tot mai mulți vizitatori. Așa au apărut tot mai multe pescării și zona s-a umplut de turiști. Iar plaja boemă riscă să dispară cu totul, deoarece se pregătește terenul pentru noi construcții, direct pe nisip.

Recent, conducerea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral a fost sesizată că pe plaja din Tuzla au fost montați mai mulți piloni care, cel mai probabil, ar fi urmat să stea la baza unei viitoare construcții. Deplasați la fața locului, inspectorii ABADL au descoperit ceea ce pare o fundație pregătită, dar fără vreun panou de informare privind construcția și beneficiarul.

"Acești stâlpi, bine înfipți în beton pe nisip, au apărut ca ciupercile după ploaie, pe plaja Tuzla, pe o plajă care aparține Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral. Cu atât mai ciudat este faptul că pe plaja respectivă, în zona punctului pescăresc, nu există niciun contract de închiriere pentru vreun operator de plajă", explică directorul general al ABADL, Bogdan Bola.

Potrivit acestuia, juriștii instituției au formulat deja o plângere penală la poliție și o interpelare către Primăria Tuzla.

"Încă de săptămâna trecută, am trimis colegii mei din ABADL să inspecteze mai exact situația din teren. În urma verificărilor, am decis să solicităm ajutorul poliției pentru identificarea inconștientului care a distrus, cu bună știință, o plajă publică și am solicitat Primăriei Tuzla să ne spună dacă are cunoștință de o astfel de construcție pe nisipul litoralului constănțean", precizează șeful ABADL.

Unde puteți face o sesizare 

Bogdan Bola le cere constănțenilor să facă sesizare în momentul în care observă astfel de situații anormale pe plajele de pe litoral și să nu treacă indiferenți mai departe.

"Mă văd nevoit să repet rugămintea mea de a anunța oficial instituția noastră când astfel de lucruri se întâmplă. Din sutele de oameni care au reacționat online la o poză apărută pe rețeaua de socializare, unul singur ne-a anunțat și oficial. Like-urile și share-urile nu ne ajută să rezolvăm problema, ci doar sesizările adresate ABADL", subliniază directorul general al instituției.

Așadar, dacă doriți să faceți o astfel de sesizare, puteți suna la numerele de telefon de la centrala ABADL - 0241.67.30.36 și 0741.48.61.00, la Dispecerat - 0241.67.30.24 sau la numărul de Whatsapp 0745.34.92.09 ori e-mail [email protected]



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4712 secunde