Bătaie pe plajele din Mamaia

1298
2

Articole de la același autor

Deși Mamaia este în plin proces de reabilitare și lucrările nu se vor încheia până la debutul sezonului estival, agenții economici sunt optimiști și cred că turiștii vor curge vara aceasta în stațiune. Dovadă că se așteaptă la un sezon bun este faptul că firmele și hotelurile s-au înghesuit și s-au bătut cot la cot pentru a reuși să prindă, în chirie, un petic de plajă în Mamaia. 


Licitațiile pentru contractarea sectoarelor de plajă au trezit mult interes. Pentru multe din bucățile de plajă din Mamaia s-au primit și cinci, șase oferte. Așa se face că prețul pentru metrul pătrat închiriat s-a dublat și aproape triplat în unele cazuri, ajungând de la 11,80 lei la mai mult de 20 - 25 de lei. 


"În această primă etapă, au fost scoase la licitație 91 de sectoare de plajă disponibile. Pentru unele a expirat contractul de închiriere, iar altele nu au fost contractate în anul anterior. Doar 68 din aceste sectoare au fost ofertate, iar pentru 23 de sectoare nu s-a primit nici măcar o ofertă", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul de investiții din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Stelică Hagi. 


Potrivit acestuia, după publicarea rezultatelor au fost depuse 25 de contestații, iar în cursul zilei de miercuri, 23 aprilie, acestea au fost soluționate. În următoarea perioadă, se va face o analiză și, cel mai probabil, pentru sectoarele neofertate va fi organizată o nouă licitație. 


"Nu sperăm că vor veni în a doua etapă prea mulți agenți economici interesați, pentru că este vorba despre zone cu un potențial turistic scăzut, cum ar fi sudul localității Năvodari, plajele din Tuzla, 23 August și din stațiunile din sudul litoralului. Asta nu înseamnă că nu sunt turiști care nu agreează tipul acesta de plajă sălbatică, fără gălăgie, șezlonguri, aglomerație și beach-bar. Chiar dacă nu s-a licitat pentru ele, sectoarele respective vor rămâne în atenția noastră, vor fi în continuare igienizate și mecanizate", a mai adăugat Stelică Hagi. 


25 de lei un metru pătrat de plajă, în Mamaia 
Cele mai multe sectoare de plajă scoase la licitație au fost în stațiunea Mamaia. Hotelierii și cârciumarii interesați au putut să liciteze pentru 22 de zone distincte, cu suprafețe cuprinse între 924 și 6.963 de metri pătrați. Este vorba despre sectoare în zona terenurilor particulare din nordul stațiunii, în dreptul Hotelului Carai-man, Hotelului Rodna, Hotelului Se-lena, în dreptul terasei La Cuca-racha, între La Cucaracha și Ho- telul Rex, chiar în dreptul Hotelului Rex, Hotelului Venus, Hotelului Mamaia, trei sectoare la Cazino, un sector la nord de Melody, un altul la sud de Crema, apoi în dreptul Hotelului Victoria, Hotelului Ovidiu, Hotelului Sulina, la nord de Hotel Doina, la Hotel Meridian, Hotel Neptun, Hotel Aurora și Terasa La Costa 2. 


"Am avut sectoare cu cinci - șase ofertanți. Prețul de pornire a fost de 11,8 lei și a ajuns chiar și la 20-25 de lei. Criteriile de departajare sunt foarte clare. Deținerea de active turistice, clasificarea cu numărul de stele au fost factori determinanți. S-a ținut cont și de modul cum se dezvoltă zonele din dreptul plajelor respective", a explicat șeful ABADL. 


Construcții provizorii, fără fundații 
În ce privește amenajarea plajelor, noii chiriași vor putea să facă numai construcții cu caracter provizoriu.  "Construcțiile pe plajă sunt reglementate de legi foarte clare. Sunt permise construcțiile necesare pentru a exploata turistic o plajă, toalete, beach-bar, șezlonguri, coșuri de gunoi etc., dar fără fundație propriu-zisă", a completat Stelică Hagi. Pentru sezonul estival care va debuta peste numai câteva zile, plajele sunt deja pregătite. S-au făcut toate lucrările necesare pentru repunerea lor în formă bună, după o iarnă dificilă. În multe zone a fost nevoie de nisip, în altele s-a făcut doar mecanizare și igienizare.


Comentează știrea

A.Marasteanu
25 aprilie 2014
Doar o parere.

Este imbucurator interesul agentilor economici pentru plajele din Mamaia insa titlul articolului te duce cu gandul la altceva! Nu era mai potrivit "Bataie PENTRU plajele din Mamaia"?

Invata Engleza
25 aprilie 2014
INVATA ENGLEZA

Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: www.invetiengleza.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.434 secunde