Banii nu cresc în copaci. Educație financiară pentru copiii din Constanța

222
Banii nu cresc în copaci. Educație financiară pentru copiii din Constanța - baniinucresc-1432219765.jpg

Articole de la același autor

Copiii trebuie să învețe de mici că banii nu cresc în copaci și că trebuie să știe cum să-i cheltuiască.

Despre bani și educația financiară a copiilor noștri va vorbi Carmen Iorgulescu, la City Park Mall, duminică, 24 mai, începând cu ora 11. În cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului întâlnirile "Totul despre mame", în Constanța, Carmen Iorgulescu, coordonator Ken Academy, va explica cum se face, în zece pași simpli, educație financiară celor mici. Cea mai mare provocare pentru părinți a fost mereu să-i facă pe copii să înțeleagă că banii nu se găsesc mereu la colț de stradă, că ei nu sunt resurse inepuizabile și că trebuie și ei, chiar dacă sunt mici, să ia decizii inteligente în ceea ce privește gestionarea lor.

"Te-ai aflat vreodată într-o conversație cu copilul tău în care să-i explici că nu ai bani, iar el să-ți spună «De ce nu scoți de pe card?». Cu siguranță că te-ai întâlnit cu expresii de genul «Vreau asta!», «De ce nu poți cumpăra asta?», «Toți prietenii mei o au. O vreau și eu!». Îl poți ajuta pe copilul tău să înțeleagă de mic că banii nu cresc în copaci, că ei nu sunt resurse inepuizabile și că trebuie să ia decizii inteligente în ce privește gestionarea lor", explică trainerul Carmen Iorgulescu.

Obișnuințele bune se creează din copilărie și, în acest sens, părinții prezenți la eveniment vor învăța cum să le creeze copiilor de mici o obișnuință la fel de sănătoasă în domeniul financiar precum cele instalate în alimentație, igienă, stil de viață. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4395 secunde