Banii de la subvenție pentru căldura populației, trimiși într-un cont special, direct la CET

373
1
Banii de la subvenție pentru căldura populației, trimiși într-un cont special, direct la CET - banii-1475775370.jpg
Guvernul a luat măsurile necesare pentru a asigura alimentarea cu energie termică în sistem centralizat a populației, în sezonul rece 2016 - 2017. 


Printr-o Ordonanță de urgență la începutul acestei săptămâni, Executivul a creat un mecanism financiar mai rapid, prin care se stabilește că sumele alocate din bugetele locale în scopul acoperirii diferenței de preț pentru producerea energiei termice în sistem centralizat ajung la furnizorul de combustibil. În lipsa acestei finanțări, serviciul public de alimentare a populației cu energie termică nu poate fi asigurat. Practic, sumele virate în contul escrow creat special cu această destinație vor merge direct către furnizorii și producătorii de energie termică în sistem centralizat. 


De asemenea, potrivit actului normativ, pe o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a OUG, contul de tip escrow nu poate fi supus măsurii de poprire, în cadrul procedurilor de executare silită, reorganizare judiciară, insolvență și faliment, în cazul furnizorilor și producă-torilor de energie termică. 


Sumele acordate în avans pot fi virate în termen de 15 zile de către autoritățile administrației publice locale în conturile furnizorilor de gaze naturale, care vor utiliza sumele exclusiv pentru aprovizionarea producătorilor de energie termică cu gaze naturale, numai în baza unei justificări a avansurilor între unitatea administrativ-teritorială, furnizorul de energie termică, producătorul de energie termică și furnizorul de combustibil. 


"Guvernul a găsit soluția legislativă pentru asigurarea, cel puțin pe perioada acestei ierni, a energiei termice în sistem centralizat pentru populație. În paralel, Minis-terul Energiei a inițiat restructurarea ELCEN, proces care trebuie continuat pentru că la final vom avea sisteme centralizate de încălzire eficiente. Vorbim însă de probleme acumulate în ani, care trebuie rezolvate. Mai departe, responsabilitatea revine autorităților administrației publice locale", consideră ministrul Energiei, Victor Grigorescu.


Comentează știrea

Sile
7 octombrie 2016
Subventia la caldura

Bravo Guvern ! Adica subventie numai pentru racordatii la sistemul centralizat , iar pentru cei cu centrale proprii ( pretul la gaze ) nu. Stii cum se chiama asta ? Inseamna DISCRIMINARE . Numai unii beneficiaza din fondurile Bugetului de stat .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3056 secunde