Bani pentru patronii care angajează vara elevi și studenți

359
Bani pentru patronii care angajează vara elevi și studenți - bani-1561396879.jpg

Articole de la același autor

Angajatorii pot intra, lunar, în posesia a 250 de lei de la stat dacă angajează vara, pe timpul vacanței, elevi sau studenți. Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă precizează că angajarea elevilor și studenților se poate realiza numai pe perioada vacanțelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferența dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii. 


Pentru a beneficia de acest stimulent financiar, angajatorii trebuie să încheie următoarele documente: contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanțe; contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanței.


În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de șase ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă. Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu AJOFM, în termen de o lună de la data angajării elevilor și studenților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6123 secunde