Băncile, obligate să afișeze pe televizor dobânzile și comisioanele practicate

351

Articole de la același autor

Clienții băncilor vor putea să vadă la televizor dobânzile și comisioanele pe care le vor avea de plătit dacă își fac un credit. Începând cu 1 ianuarie 2012, toate instituțiile financiare vor fi obligate să afișeze în loc vizibil, pe un ecran de televizor sau LCD, informații privind dobânzile și comisioanele practicate.
Măsura este impusă printr-un ordin al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, trimis deja spre publicare la Monitorul Oficial și care va intra în vigoare la începutul anului următor. "Pe lângă informații de interes pentru consumatori, pe ecranele respective vor fi prezentate și aspecte din activitatea ANPC și controalele privind serviciile financiare bancare. Băncile au trei luni la dispoziție să amenajeze ecranele respective și să definitiveze informațiile ce vor fi afișate", a precizat președintele ANPC, Constantin Cerbulescu.
Reclamațiile privind practicile neortodoxe ale băncilor au fost în ultima perioadă în topul sesizărilor primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Septembrie 2011
Stire din Social : Nu se mai vinde pâine sub 300 de grame
Pagina a fost generata in 1.1915 secunde