"Banca de alimente", un real ajutor pentru constănțenii săraci

471
1

Articole de la același autor

Crucea Roșie strânge și anul acesta, prin intermediul mall-urilor, alimente pentru oamenii sărmani. "Noi discutăm mereu cu primăriile, apoi ei ne dau cazurile sociale care au cea mai mare nevoie de aceste pachete", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Crucii Roșii Române, filiala Constanța, Carmen Lungu. Luna aceasta, spre exemplu, vor fi ajutate familii din Medgidia, Constanța, Runcu etc.

Proiectul "Banca de Alimente" a demarat în județul nostru în urmă cu șapte ani și reprezintă o soluție de ajutorare a persoanelor sărmane și este o inițiativă a Crucii Roșii, preluată după modelul unor alte proiecte similare derulate cu mare succes, de ani de zile, în alte țări din Uniunea Europeană și nu numai. Această "Bancă de Alimente" presupune practic, stocarea de alimente neperisabile prin donații/sponsorizări și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile, pe baza evaluărilor efectuate.

Beneficiarii sunt persoanele vulnerabile identificate și incluse în proiect în urma unor anchete sociale. Desigur, vor fi selectați prioritar cei care întrunesc cumulativ, mai multe criterii de vulnerabilitate. Ca urmare, vor intra în posesia pachetelor acele persoane care nu înregistrează niciun fel de venit sau au salarii foarte mici, familiile cu mulți copii, familiile monoparentale, copiii lăsați în grija bunicilor sau a altor rude, tineri provenind din sistemul de ocrotire socială, persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane cu boli cronice, persoane fără adăpost.

În plus, pe liste sunt incluse persoane aparținând unor minorități, posibile victime ale discriminării, persoane aflate în situații de criză (deces în familie, pierderea locuinței, pierderea locului de muncă, pierderea sănătății - accident). 

Comentează știrea

Andrei
14 decembrie 2016
mafie mare....

Strang caminoane de alimente si ne iau nou ochii frimituri de donatii.... sa veci ce invarteli se fac cu banii donati... isi permit, pe ei nu ii controleaza nici naiba... ))))) brovo lor, baieti destepti...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5906 secunde