Bacteria Klebsiella, confirmată în cazul celor doi bebeluși internați în spital

249
Bacteria Klebsiella, confirmată în cazul celor doi bebeluși internați în spital - bebeprematur1-1568105206.jpg

Articole recomandate

Cei doi bebeluși născuți prematur care s-au îmbolnăvit săptămâna trecută la Spitalul Județean Vaslui au fost infectați cu bacteria Klebsiella.


Analizele afectuate săptămâna trecută au confirmat faptul că cei doi nou-nascuti de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui au fost infectati cu bacteria nosocomială Klebsiella.

"Încã asteptãm de laborator cu privire la testele de autocontrol, adicã testele recoltate din toate incintele din sectia de Neonatologie de la apartinãtori, de la mame si de la cadrele medicale pentru a putea stabili filiatia acestei infectii", a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

"Cei doi bebelusi sunt bine. Tolereazã laptele matern, sunt hrãniti corespunzãtor, deci sunt în afara oricãrui pericol. Acesti doi bebelusi provin din douã sarcini gemelare. Sunt nãscuti prematur, în data de 24 august. În data de 2 septembrie, unul dintre bebelusi, dintr-o sarcinã gemelarã, a început sã aibã probleme, vãrsãturi, febrã. În acel moment, cadrele medicale au recoltat probe biologice, izolând prematurul. În data de 4 septembrie, un al doilea bebelus, din cealaltã pereche de gemeni, a început sã aibã aceeasi simptomatologie. În acel moment a fost informat Serviciul de Prevenire a Infectiilor Asociate Actului Medical Vaslui, care a prelevat probe de la contacti si de la personalul medical, care a fost în contact cu bebelusii. Tegumente, suprafete. În acest moment, pot sã vã spun cã problele prelevate de la cei doi bebelusi sunt pozitive la Klebsiella, iar probele pentru personalul, care a fost în contact, si probele prelevate de la mamele acestor bebelusi sunt încã în lucru. Se pare cã pe probele provenite de la una dintre mame creste ceva, încã nu s-a finalizat analiza. Dar cel mai important este cã bebelusii sunt în afara oricãrui pericol", a declarat ministrul Sãnãtãtii, citată de vremeanoua.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4206 secunde