"BabyBlues", la Constanța. O piesă despre mame pe care ar trebui să o vadă toți tații

516

Articole de la același autor

Teatrul de Stat Constanța găzduiește miercuri, 13 noiembrie de la ora 19.00, spectacolul "BabyBlues", o producție a asociației Cultură’n Șură, care vorbește despre experiența de a fi mamă în societatea românească. Teatrul constănțean își arată astfel susținerea pentru proiecte cu temă socială, făcând totodată o punte de legătură între producțiile de stat și mediul independent.
"Spectacolul «BabyBlues» a fost creat după povești reale. Formula după care s-au ghidat membrii asociației Cultură’n Șură a fost următoarea: Se ia un grup de femei din mediul rural, se adaugă un psiholog experimentat și implicat, se extrag mărturiile doamnelor cu multă grijă și atenție, după care se creează un spectacol de teatru care să reflecte tot ce s-a spus și nu s-a spus în cadrul ședințelor de terapie. Produsul final se servește gratuit la ceas de seară, într-un teatru primitor!", explică reprezentanții asociației.


Depresia post-natală, un subiect sensibil
Spectacolul este recomandat atât femeilor care au născut, cât și soților, prietenilor, tinerilor și adulților deopotrivă. Într-un decor ascetic, luminat cu multă măiestrie, îmbrăcate neutru, actrițele Lavinia Cosma, Florentina Năstase și Ana Turos interpretează o multitudine de personaje care colorează și animă scenă după scenă, dezvăluind publicului nenumărate fațete ale materninății. "BabyBlues" este un spectacol-documentar dureros de cinstit și, în același timp, o sursă de bună-dispoziție.


Potrivit organizatorilor, spectacolul s-a născut din nevoia de a discuta despre un subiect sensibil - depresia post-natală și greutățile prin care trec mamele în societatea românească și a reieșit un spectacol ca-n viață: plângi și-apoi râzi când îți amintești de ce-ai plâns cândva. Scopul acestor reprezentații, dincolo de rolul de divertisment al teatrului este acela de a evidenția felul în care societatea se raportează la această afecțiune, sau mai bine zis, felul în care o ignoră. Depresia post-natală afectează una din șapte femei care nasc.


Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare printr-un mesaj la [email protected] sau la numărul de telefon 0730.959.793, menționând numele, orașul și numărul de locuri dorit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5133 secunde