Azi are loc echinocțiul de primăvară. Ce semnifică acest fenomen

182
Azi are loc echinocțiul de primăvară. Ce semnifică acest fenomen - img-1553070938.jpg

Articole recomandate

Primăvara astronomică, pentru toată emisfera nordică, începe odată cu echinocțiul de primăvară, care are loc în 2019 pe data de 20 martie, iar în emisfera sudică a Pământului, fenomenul fiind invers, marchează începutul toamnei astronomice. În regiunile polare din emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.


Google marchează momentul sosirii primăverii astronomice cu o animație specială (google doodle) dedicată echinocțiului de primăvară din 2019. Tot pe 20 martie se marchează și Ziua Internațională a fericirii, stabilită de ONU.


La noi echinocțiul de primăvară se produce la ora 23, 58 m 28 s (ora Bucureștiului), potrivit www.astro-urseanu.ro.

De la un an la altul, echinocțiul de primăvară nu are loc la aceeași dată datorită faptului că anul calendaristic nu este egal cu anul tropic, scrie Agerpres.

Ce înseamnă echinocțiul de primăvară


Echinocțiul reprezintă momentul în care Soarele, în mișcarea sa anuală, trece prin punctul de intersecție a eclipticii cu Ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Cele două puncte de pe ecliptică, în care se află Soarele în momentul echinocțiului, se numesc puncte echinocțiale, fiind denumite punctul vernal și, respectiv, punctul autumnal. Astfel, există două fenomene: echinocțiul de primăvară și echinocțiul de toamnă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0977 secunde