Avocatul Poporului: Dreptul la alocație este al copilului, nu al părinților

de Cuget Liber Marţi, 14 Ianuarie 2020 116
Avocatul Poporului, Renate Weber, consideră că primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, greșește profund atunci când vorbește despre modul de acordare a alocațiilor, acest venit fiind un drept al copilului, nu al părinților, potrivit Agerpres. "Am văzut că imediat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat și cred că asta e ceea ce trebuia făcut, pentru că deocamdată suntem la nivelul doar al unei declarații, nu poate, nu are cum nici autoritatea locală să ia vreo altă măsură, (...) e o declarație nefericită - e prea puțin spus, pentru că nu așa se face o politică de planificare familială, prin astfel de vorbe. Copii faci indiferent de ce spune sau nu primarul sau o autoritate. Dânsul lega acordarea alocațiilor, deci beneficiile, de îndeplinirea unor criterii. Îmi pare rău să-i spun, dar aici cred că greșește profund, dreptul la alocație e al copilului, nu al părinților copilului. Vom vedea ce va decide CNCD", a spus Weber.

Ea a precizat că nu s-a sesizat în acest caz pentru că e vorba doar de o declarație. "Nu ne-am sesizat strict pentru că e vorba doar de o declarație, dar nici nu am avut când, pentru că ieri s-a întâmplat totul și noi astăzi dimineața am fost aici, deci vom continua să discutăm pe tema asta. (...) O asemenea declarație produce rău. (...) Noi avem în lucru un raport care se cheamă 'Discursul instigator la ură' și, din păcate, astfel de declarație e clar că induce în opinia publică ideea că anumite categorii de persoane care provin dintr-un anume mediu social sau de o anumită etnie, vezi Doamne, ele sunt cele care sunt predispuse să folosească legea într-un mod cu care domnul primar nu ar fi de acord", a menționat Avocatul Poporului, după ce a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Reprezentanța UNICEF în România.

În opinia sa, declarația edilului nu va produce alte consecințe, însă ea este de părere că aceia care se află în fruntea unei autorități trebuie să se gândească de două ori ce spun, cu atât mai mult când e vorba despre scris, pentru că textul a fost postat pe o platformă de socializare.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei