Avertisment pentru părinți: Nu mai duceți copiii la locurile de joacă din mall-uri!

738
2
Avertisment pentru părinți:  Nu mai duceți copiii la locurile de joacă din mall-uri! - bolicopii-1493637166.jpg

Articole de la același autor

Schimbările bruște de temperatură atrag după sine o mulțime de probleme de sănătate la copii, bătrâni și bolnavi cronici. Pentru a le evita, cadrele medicale fac o serie de recomandări. Potrivit dr. Nina Siromascenko, în această perioadă, părinții trebuie evite locurile aglomerate și, mai ales, să iasă cu cei mici în locurile de joacă amenajate în aer liber și nu la cele din mall-uri.

"Am observat spații de joacă pentru cei mici în incinte închise, unde există obiecte precum mingii pe care copiii le tot plimbă de la unul la altul sau le bagă în gură ori aceasta este clar o sursă inepuizabilă și sigură de microbi", a precizat specialistul. Apoi, adulții sunt sfătuiți să respecte programul de vaccinări al copilașilor și să țină cont măcar de vaccinările obligatorii, dacă nu și de cele opționale.

În ultimele luni, în cabinetele medicale au apărut mereu copii cu complicații grave în urma îmbolnăvirii cu rujeolă, dar și diaree cu rotavirus, iar imunizarea i-ar proteja mai mult.

Problema este că mulți nu respectă regimul igieno-dietetic, iar copiii vin în contact cu salivă și obiecte infectate și de aici apar o sumedenie de boli. În plus, atunci când se trece de la o temperatură la alta, apar patologiile caracteristice perioadelor calde, adică se multiplică la căldură alte categorii de germeni.

"Partea proastă este că nu mai avem o delimitare strictă între afecțiunile caracteristice perioadei reci și celei calde. În ultima vreme, ne-am confruntat în mod frecvent cu infecții ale căilor superioare în anotimpul cald și invers, cu boli digestive iarna", a mai spus dr. Siromascenko.

Comentează știrea

Lili
2 mai 2017
copiii la locurile de joaca in mall

Draga autorule, draga scribule, draga corectorule (daca mai au redactiile asa ceva) in limba romana (mama ei) nu exista "mingii" pluralul de la minge fiind mingi. Cu drag, un roman de moda veche.

sobolanilor
2 mai 2017
fagadau esti un lache

Ok ...sa ii ducem in parculetul de la abator plin de sobolani ,balega de cal...cacati de caini tigani,seringi folosite de drogati ,sticle de vin si de bere dar este majoiritar cacatul de caine si o clientela formata din mosi si bosorogi care fumeaza si arunca chistoace care au caini care se caca foarte des .In mall nu te calca masinile pe strada.... asta ar inseamna sa stam cu plozii in casa sau la parcul piticilor in centru dar la periferie la noi "acilea" nu ne trebuie ca n-a murit nimeni pana acum si nimeni nu a reclamat ,ai de capu nostru

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3176 secunde