Autovehiculele abandonate sau fără stăpân, în vizorul polițiștilor locali!

169
Autovehiculele abandonate sau fără stăpân, în vizorul polițiștilor locali! - abandonate3-1571303828.jpg

Articole recomandate

24 de autoturisme abandonate în diverse zone ale orașului vor fi ridicate în cursul acestei săptămâni, în cadrul acțiunii de eliberare a domeniului public de astfel de epave, unele devenite adăpost pentru oamenii străzii.


Astăzi s-a acționat în cartierele Poarta 6, Tomis Nord și Compozitorilor, iar mâine vor fi ridicate autoturismele abandonate identificate în zona centrală a orașului dar și în cartierul Faleză Nord.


De la începutul anului și până acum, 60 de autovehicule abandonate sau fără stăpân, din diverse zone ale orașului, au fost ridicate și transportate într-un spațiu special amenajat și niciuna nu a fost revendicată. Procedura prevede că proprietarii au dispoziție cinci zile pentru a solicita restituirea autovehiculului, după ce achită o amendă de 2.000 de lei plus cheltuielile aferente ridicării și transportului. În caz contrar, se dispune radierea din circulație și din evidențele fiscale urmând ca vehiculul să treacă în proprietatea municipalității.


Pe raza municipiului Constanța au fost identificate în acest an 359 de autovehicule abandonate însă în 281 dintre cazuri, proprietarii s-au conformat somațiilor și și-au ridicat singuri autoturismele.


Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului.


În anul 2018 au fost somați 562 de proprietari, iar 481 dintre ei s-au conformat solicitărilor și au intrat în legalitate. Mașinile nerevendicate, 54 la număr, au fost ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4382 secunde