Autoritățile locale, în lupta împotriva țânțarilor și rozătoarelor

159
Autoritățile locale, în lupta împotriva țânțarilor și rozătoarelor - autoritatilelocaleinlupta2-1563997868.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale au reluat, în cursul zilei de ieri, acțiunile de dezinsecție în municipiul Constanța pentru a se menține un nivel cât mai scăzut al densității insectelor. Pentru că în primele două zile ale săptămânii condițiile meteorologice nu au fost favorabile acțiunilor de dezinsecție, activitatea lucrătorilor a fost suspendată.


Așa se face că, ieri, angajații societății responsabile cu dezinsecția au ajuns în cartierele Abator, Km 4 - 5, Km 5, Poarta 6, Viile noi, CET, iar, în cursul zilei de astăzi, vor ajunge în zonele ICIL, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III. Până marți, 30 iulie, echipele vor parcurge și cartierele Faleză Nord, Inel, I.C. Brătianu, zona peninsulară, Tomis Nord, Tomis Plus, Compozitori, Baba Novac și stațiunea Mamaia. 


"Substanțele folosite de Primăria Municipiului Constanța sunt SolfacTrio Ec 200 și Deltatim plus, soluții avizate de Ministerul Sănătății și care au o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort, precum țânțari, muște, căpușe, gândaci, furnici. Pentru a combate insectele se folosesc 1,5 litri de soluție pentru 100 de litri apă", explică reprezentanții Primăriei Constanța. 


Deratizare în cartiere
Săptămâna aceasta au fost reluate și acțiunile de deratizare. Astfel, pe măsură ce trec prin cartiere pentru dezinsecție se amplasează și momeli toxice în locuri inaccesibile populației. Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, sunt protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. 


"Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente! Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3", mai precizează reprezentanții autorităților locale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6339 secunde