Premieră la Constanța

Autobuzele școlare ies pe traseu. Cum puteți trimite copiii singuri

3070
Autobuzele școlare ies pe traseu. Cum puteți trimite copiii singuri - fotofondtransportscolar-1581860801.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, elevii din Constanța pot merge la școală cu autobuzele școlare ale CT BUS. Este o premieră în municipiul de la malul mării, care, spun reprezentanții autorităților locale, va fi perfecționată pe parcurs. Părinții sunt sfătuiți să aibă încredere și să își lase copiii să meargă cu autobuzul, căci vor fi în siguranță.

Preșcolarii și școlarii din Constanța au, începând de astăzi, trei trasee de autobuze dedicate lor, pentru a ajunge mai repede și singuri la școală, fără să mai fie nevoie să petreacă minute în șir, în trafic cu mașinile părinților, sau să schimbe mai multe mijloace de transport. Compania de transport CT BUS a introdus trei linii pilot pentru transportul elevilor. Este vorba despre E1, E2, E3, care vor deservi atât grădinițele, cât și școlile din apropierea cărora se află stațiile de autobuz.

Astfel, traseul școlar E1 va pleca, la ora 7.15, de la Gara CFR și va merge pe bulevardul Ferdinand, apoi pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, până în cartierul Tomis Nord. Va opri în stațiile de la Policlinica II, strada București, Casa de Cultură, Universitatea "Andrei Șaguna", Trocadero, Școala Spectrum, Dacia, Tomis III, Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu", Suceava, Școala nr. 29 "Mihai Viteazu" și strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, la ora 7.45. Același traseu va fi făcut și la prânz, cu plecare de la ora 11.52 de la Gară și sosire la ora 12.22, la stația de pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu.

Linia școlară E1 va circula și în sens invers, din cartierul Tomis Nord până la Gara CFR, cu plecare din stația de la Școala nr. 29 la ora 7.15 și sosire la Gara CFR la ora 7.45, efectuându-se opriri în fiecare din stațiile de pe traseu. La prânz, plecarea va fi la ora 11.50 de la Școala 29 și sosirea la Gară la ora 12.20.

Din cartierul KM 5 până în Tomis Nord

Traseul E2, din cartierul Km 5 către cartierul Tomis Nord, deservește Școala Gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu", Școala Gimnazială nr. 23 "Constantin Brâncoveanu", Grădinița "Delfinii jucăuși", Școala nr. 29 și Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir", Grădinița "Amicii". Autobuzul va pleca la ora 7.15 din stația Cap Linie Sere, apoi va opri în stațiile de la Școala Gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu", Meconst, I.C. Brătianu, Eliberării, Școala nr. 23 "Constantin Brâncoveanu", Baba Novac, Izvor, Independentul, Galeriile Soveja, bulevardul Tomis, Brotăcei, Suceava, Școala nr. 29, cu sosire la ora 7.45, în stația de pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu. La prânz, autobuzul de pe linia E2 va pleca la ora 11.20 de la Cap de linie Sere și va ajunge la ora 12.10 la stația de pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu.

De asemenea, elevii care locuiesc în cartierul Tomis Nord și învață

într-una din școlile deservite de linia E2 vor putea pleca de la stația de lângă Școala nr. 29, la ora 7.15, cu trecere prin toate stațiile enumerate mai sus și sosire la ora 7.46 la Cap Linie Sere. La prânz, plecarea va fi la ora 11.45 și sosirea la ora 12.21.

Pe traseul E3, din cartierul Palazu Mare, către cartierul Tomis Nord, autobuzul de dimineață va pleca la ora 7.15 din stația Cap de linie Sanatoriu, parcurgând apoi stațiile Facultativă 1, Școala Gimnazială nr. 14, Facultativă 2, strada recoltei, Facultativă 3, Tomis Plus, Grădina, Sere, Scapino, Boema, Brotăcei, Suceava, Școala nr. 29. Ultima stație va fi la ora 7.45, pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu. După terminarea cursurilor, copiii se pot întoarce acasă tot cu autobuzul E3, cu plecare la ora 11.55 din stația de la Școala nr. 29 "Mihai Viteazu" și la ora 12.00, la stația din dreptul Școlii nr. 38 "Dimitrie Cantemir" și a Grădiniței "Amicii", cu sosire la ora 12.19 în cartierul Palazu Mare, la Cap de linie Sanatoriu, și la ora 12.30 în cartierul Tomis Plus.

Polițiștii locali însoțesc copiii

"Urcarea și coborârea în și din mijloacele de transport se va face doar pe la prima ușă a autobuzului. Pentru asigurarea securității în mijlocul de transport în comun, în fiecare autobuz se află un reprezentant al Poliției Locale. La coborâre, copiii vor fi așteptați de un reprezentant al instituției de învățământ, care îi va conduce în incinta unității școlare", explică directorul general al CT Bus Constanța, Bogdan Niță.

Părinții pot utiliza aceste trasee numai dacă însoțesc copii cu nevoie speciale spre și dinspre școală, și numai cu un titlu de călătorie valabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1634 secunde