ATENȚIE, SCHIMBARE MAJORĂ PE PIAȚA BIJUTERIILOR! Ce se întâmplă cu obiectele prețioase comercializate ÎN ROMÂNIA

1895
1
ATENȚIE, SCHIMBARE MAJORĂ PE PIAȚA BIJUTERIILOR! Ce se întâmplă cu obiectele prețioase comercializate ÎN ROMÂNIA - bijuteriidinaursiargintfuratelam-1520026269.jpg

Articole recomandate

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor va aplica, până la sfârșitul lui iunie, marca statului pe toate bijuteriile comercializate în România.

După data de 30 iunie 2018, niciun obiect din metal prețios nu va mai putea fi vândut pe teritoriul țării fără marca ANPC, care va înlocui marca de garanție a comerciantului. Așa a decis Ministerul Economiei, care susține că, în acest fel, va combate evaziunea fiscală și va elimina falsurile de pe piață.

Este o măsură specifică celei aplicate în cazul pachetelor de țigări - cele care se comercializează legal au un timbru specific.

Statul vrea, în acest fel, să fiscalizeze piata bijuteriilor - una estimată în România la 300 de milioane de euro.

În ordonanța adoptată se menționează și eliminarea unor taxe pe care comercianții de metale prețioase erau obligați să le plătească până acum. Dar, odată cu fiscalizarea acestui domeniu, ar putea apărea altele noi. În România, sunt considerate metale prețioase, potrivit legii, obiectele din aur, argint și platină.



Comentează știrea

jj
4 martie 2018
jj

adica o sa se aplice si la rinaldo? acolo unde nu se da bon fiscal sau sa platesti cu cardul? vai vai. s-a adunat praf pe casa de marcat, mai stiu ei s-o foloseasca?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3771 secunde