Atenție, fructe periculoase pe piață! Caise și nectarine din Turcia, otravă curată

1354
4
Atenție, fructe periculoase pe piață! Caise și nectarine din Turcia, otravă curată - fotofondfructe2-1463593639.jpg

Articole de la același autor

Că supermarketurile și piețele românești sunt pline de fructe și legume de import nu mai este de mult o noutate. Deși ar trebui să fie pline de vitamine și să ne ajute să rămânem sănătoși, multe din fructele și legumele din alte țări sunt pline de pesticide și dăunează grav sănătății.


Centralizările datelor furnizate de structurile de specialitate din cadrul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor arată că, între 5 și 11 mai, au fost depistate stocuri de fructe cu depășiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide. Acestea au fost descoperite la probele prelevate din fructe, caise și nectarine, provenite din Turcia.


"Este vorba despre o cantitate de 250 de kg de caise, la care, buletinul de analiză a arătat o depășire a limitei maxime admise pentru fungicidul kresoxim-metyl. La data controlului, inspectorii ANSVSA au constatat că 171 de kg din acest lot fuseseră comercializate. Restul cantității de fructe, care a fost găsit în depozitul unității, în stare avansată de depreciere, a fost distrus", se arată într-un comunicat al ANSVSA.
În ceea ce privește nectarinele, probele au fost prelevate dintr-un lot, în cantitate de 2.280 de kg. Rezultatele analizelor au indicat o depășire a limitei maxime admise pentru același fungicid.


46 de probe, la 346 de transporturi…


În prezent, operatorul economic desfășoară operațiunea de retragere a fructelor din acest lot, sub supravegherea inspectorilor ANSVSA.


Astfel, în perioada 5 - 11 mai, au fost controlate 346 de transporturi de legume și fructe provenite din țări terțe, din care au fost prelevate 46 de probe. La două dintre acestea, rezultatele analizelor au evidențiat depășiri ale limitei maxime admise (probele prelevate din lotul de caise și cel de nectarine menționate), restul probelor având rezultate conforme.


Verificările au fost realizate în posturile de inspecție la frontieră și în punctele finale de import și au vizat determinarea prezenței și a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele și legumele provenite din import.


"Menționăm că, atât pentru proba prelevată din lotul de caise, cât și pentru cea prelevată din lotul de nectarine, depășirea limitelor maxime înregistrată nu produce efecte toxice acute în cazul unui consum ocazional, dar poate afecta sănătatea, în urma unui consum îndelungat a unor cantități mari de produs contaminat", mai explică reprezentanții ANSVSA.


De asemenea, precizăm că kresoxim-metyl este un fungicid utilizat pentru controlul rapănului(scab) și a altor boli fungice pe o gamă largă de culturi: sfeclă de zahăr, fructe, inclusiv mere, struguri, pere, legume curcubitacee, nuci pecan etc..


Comentează știrea

costica
19 mai 2016
opinie

Program rapid cu castiguri la domiciliu! Suntem numarul 1 acum in Romania! Succesul nostru i-a convins pe toti candidatii ca suntem cea mai buna alegere! Intra si tu acum in echipa noastra si incepe sa castigi bani! Iti oferim contract de comision, instruire de exceptie si gratuita, indrumare pas cu pas. Pentru a afla mai multe, cauta-ne la adresa de email;pacurarucostica1963@gmail com

costel p
19 mai 2016
fructe turcia

inainte de consum fructele se spala; cand mancati in baruri si cluburi atunci nu va mai este teama de otravuri; cititi obiectiv online al ziaristei ilicea florina si veti invata multe voi cei tineri!! comisarul.ro ziar de batjocura pe internet ca si obiectiv.

Cam tarziu se spun aceste lucruri
19 mai 2016
Ocoliti produsele din Turcia si Grecia, mai ales pt copii

Turcia nu este in UE, Grecia este dar ca si cand nu ar fi. Aceste tari nu prea respecta normele de calitate si siguranta a alimentelor, baga pesticide si subst chimice ca sa creasca repede si frumos pe deasupra fructul sau leguma.

aaaa
19 mai 2016
ATENTIE F MARE

Dati pe google cuvintele "banane cu sange" si "portocale cu sange" si vedeti imaginile si articolele. Si eu am intalnit banane cu o dara rosie in ele, dar pe mijlocul ei (sa o taiati pe dea lungul mai intai), sa nu muscati. Le-am luat de la un supermarKet german din Cta care e f aglomerat de obicei. Nu stiu dk e sange, nu se stiu care laboratoare pot face o asemenea analiza in cta.

Pagina a fost generata in 1.6592 secunde