Atenție, dacă vreți să faceți baie în mare! Fără salvamari, în Mamaia și Constanța

685
Atenție, dacă vreți să faceți baie în mare! Fără salvamari, în Mamaia și Constanța - dsc8526-1496400231.jpg

Articole recomandate

Salvamarii din Mamaia și Constanța nu au ieșit pe plajă de la 1 iunie, când începe sezonul de îmbăiere, deoarece nu au fost finalizate toate formalitățile legale, ei spunând însă că sunt pregătiți să o facă imediat după ce procedurile necesare vor fi încheiate, atunci când își vor lua în primire posturile, potrivit News.ro. 


În minivacanța de Rusalii, peste 50.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc. 


Potrivit Primăriei Constanța, procedura de licitație pentru achiziția serviciului de salvamar și prim-ajutor pentru plajele din Constanța și Mamaia a fost încheiată. Primarul Decebal Făgădău spune că acesta este primul an în care procedurile de achiziție se derulează conform noii legii, o procedură care din punct de vedere al autorităților locale este mai laborioasă, mai lungă. 


Reprezentanții Primăriei Constanța spun că, în urma încheierii procedurii de licitație pentru achiziția serviciului de salvamar și prim-ajutor pentru plajele din Constanța și Mamaia, a fost desemnată câștigatoare Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, cea care s-a ocupat de acest serviciu și în ultimii ani. 


Cu toate acestea, mai trebuie semnat contractul între Primărie și ANSPSR, după care salvamarii pot intra pe plaje. 


Valoarea acestui contract este de aproximativ 2,6 milioane de lei, iar pentru prima oară vor fi asigurate serviciile de salvamari și în extrasezon, spun reprezentanții Primăriei Constanța. 


Astfel, în perioadă de sezon, lunile iunie, iulie și august, aproximativ 90 de salvamari se vor află pe plaje din Mamaia și Constanța, în capetele de sezon numărul acestora va fi mai scăzut, iar între octombrie și aprilie vor fi 10 salvamari care vor asigura permanența pentru situațiile de urgență, ei putând fi solicitați ori de câte ori este nevoie. 


În minivacanță de 1 Mai, salvamarii au fost prezenți în mod voluntar pe plajele din Mamaia și Constanța, dar nu au mai făcut acest lucru și în minivacanță de Rusalii, sperând că aspectele contractuale să se rezolve cât mai repede. 


Potrivit legislației, sezonul de îmbăiere începe la 1 iunie și se încheie la 15 septembrie. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4446 secunde