Atenție, constănțeni! Poliția locală verifică respectarea regimului de izolare la domiciliu

265
Atenție, constănțeni! Poliția locală verifică respectarea regimului de izolare la domiciliu - politistlocal-1586958241.jpg

Articole recomandate



La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină. 


De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. "Tomis" Constanța și polițiștii locali, 6.701 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 8.725.383 lei. Dintre acestea, 372 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 658.225 lei, din care 360, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.


În ultimele 24 de ore, 686 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 219 polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. "Tomis" Constanța și polițiști locali constănțeni.


De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 1.063 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. "Tomis" Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.


Autoritățile reiterează importanța respectării regimului de carantinare, iar prin Ordonanța Militară nr.5, se menționează clar că "persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii".


De asemenea, măsuri vor fi luate și împotriva celor care nu respectă regimul de izolare la domiciliu, după cum se specifică în Ordonanța Militară nr.5: "Persoanele care nu respectă condițiile izolării la locul declarat / la care au optat să efectueze izolarea și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracțiune".


În ceea ce privește situația actualizată legată de COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 74 de persoane vindecate, 773 de persoane carantinate, respectiv 805 persoane aflate în izolare la domiciliu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.373 secunde