Atelier pentru părinți. Arta de a crește oameni de caracter

241
Atelier pentru părinți. Arta de a crește oameni de caracter - atelierpentruparinti1-1581529347.jpg

Articole de la același autor

Părinții constănțeni și nu numai sunt invitați, pe 22 februarie, să participe la atelierul "Arta de a crește oameni de caracter". Evenimentul este organizat de Școala Brâncovenească și va avea loc începând cu ora 17.00.

Formatorul Iulia Țoța, mamă a șapte copii, și organizator al Școlii Familiei, le va vorbi constănțenilor despre cum să-și pregătească micuții pentru viitor. Vor fi dezbătute teme precum caracterul, personalitatea și viitorul copilului, relațiile bazate pe respect și prețuire părinți - copii, caracterul și motivația de învățare, caracterul, starea de bine și viața sănătoasă, autocontrolul, stima de sine și abilitatea de a face față problemelor.

"Toți părinții doresc să ofere ceea ce este cel mai bun pentru copiii lor. Aceasta poate să însemne, de exemplu, copii mai puternici, mai deștepți și de succes (personal și profesional). Educația pentru caracter presupune «efortul deliberat făcut pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă, să le pese de și să acționeze conform unor valori etice esențiale». Pentru că atunci când ne gândim ce fel de caracter dorim să aibă copiii noștri, este evident că ne dorim să fie capabili să judece ce este bine și ce este rău, să le pese de ceea ce este bine și să facă ceea ce ei cred că este bine, în ciuda presiunii din afară sau a tentației din interior. Este esențial să putem să ne educăm copiii astfel încât deciziile lor să fie aceleași și când suntem și când nu suntem cu ei. Pentru că tot ceea ce rămâne atunci când copiii sunt nesupravegheați este caracterul. Prin urmare, trebuie să ne implicăm copiii în activități care le dezvoltă gândirea critică față de chestiuni morale și etice, care să îi inspire să devină devotați acțiunilor morale și etice și să le ofere oportunități variate de a exersa aceste tipuri de comportamente dezirabile", este de părere Marcel Bouroș, fondator Școala Brâncovenească din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6343 secunde