Astăzi este Ziua mondială a îmbrățișărilor

113
Astăzi este Ziua mondială a îmbrățișărilor - feri-1516527275.jpg

Articole de la același autor

Marcată, în premieră, la 21 ianuarie 1986 în Michigan, SUA, Ziua mondială a îmbrățișărilor este inițiativa lui Kevin Zaborney, psiholog și specialist în prevenirea delicvenței juvenile. Ideea i-a venit după ce a observat că americanii se rușinează și se simt jenați atunci când își afișează afecțiunea în public, realitate pe care Zaborney a vrut să o schimbe ''decretând'' Ziua națională a îmbrățișărilor în SUA, potrivit https://eventofday.com/.

Propunerea lui s-a bucurat de un succes pe care nici el nu l-a anticipat, astfel încât, în ultimii ani, 21 ianuarie a devenit Ziua mondială a îmbrățișărilor, fiind celebrată și în Canada, Germania, Suedia, Anglia, Rusia, Bulgaria, conform http://www.nationalhuggingday.com/. Ziua mondială a îmbrățișărilor are loc în luna ianuarie căci aceasta este, susține Kevin Zaborney, luna în care oamenii se simt cel mai deprimați.

Ziua mondială a îmbrățișărilor se desfășoară sub devize precum ''îmbrățișarea este ca o strângere de mână venită din inimă'' și ''uneori, o îmbrățișare e tot ce îți trebuie ca să te simți mai bine''.

Există și cercetări științifice care confirmă și explică efectele benefice ale îmbrățișatului asupra psihicului uman. Un studiu publicat la Harvard Medical School, în martie 2014, a demonstrat că îmbrățișările dese și timp de peste 20 de secunde atât în cazul cuplurilor, cât și în cel al prietenilor, au rolul de a spori nivelul oxitocinei în organism în paralel cu scăderea cortizolului (hormon asociat cu stresul) și chiar a tensiunii arteriale, notează https://www.health.harvard.edu. Oxitocina este un neurotransmițător cu un puternic impact asupra fericirii, vieții sociale și atașamentului.

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0054 secunde