Asistentă pe ambulanță, salariu 4.600 lei. Polițist - 3.000 lei. Se plâng, protestează și cer mai mulți bani. Oameni buni, voi știți ce salarii sunt la privat?

68890
47
Asistentă pe ambulanță, salariu 4.600 lei. Polițist - 3.000 lei. Se plâng, protestează și cer mai mulți bani. Oameni buni, voi știți ce salarii sunt la privat? - 1-1490095090.jpg
După ce ieri, Marian Godină a decis să-și facă public fluturașul de salariu pentru a arăta ce salarii au polițiștii, astăzi a venit cu o nouă provocare. A făcut public pe pagina sa de Facebook, fluturașul unei asistente medicale. Din documentul prezentat de Godină reiese că o asistentă câștigă pe lună 4650 lei net pe lună, cu mult mai mult decât un polițist care cu toate sporurile plătite ajunge la 3.000 lei.

Ceea ce mi se pare scandalos este că aceste categorii de oameni se plâng că au salarii mici și cer să li se mărească simbria. Să pleci cu 3000, 4000, 5000 lei acasă la final de lună nu mi se pare puțin pentru țara și condițiile în care trăim. Mai ales că nu vorbim de medici, de ofițeri, oameni super-calificați, specialiști, angajați cu studii înalte. Voi știți ce salarii sunt la privat? Da, la ăia din taxele și impozitele cărora vă luați salariile astea de mizerie? Încercați stimați domni și doamne să coborâți și în lumea reală, în economia de piață, să luptați zi de zi pentru job-urile voastre, să fiți performanți. Nu zice nimeni că nu sunt multe inechități și discriminări în sistemul public, dar, vă rog, puțin bun simț nu v-ar strica. Nu vă mai victimizați doar pentru că aveți o etichetă de bugetar lipită pe frunte, care, până la urmă, vă conferă mai multe drepturi și siguranță decât oricărui alt angajat la privat din țara asta.

Să ieși în stradă să ceri salarii mărite când ai o simbrie de 4.000 lei în mână mi se pare cel puțin o lipsă de respect pentru milioanele de angajați la privat care nu câștigă nici salariul minim pe economie. Nu uitați că nimeni nu fabrică acești bani, ci ei vin din economia reală, din mediul privat, care este sufocat de taxe și impozite. Nu mai cădeți în capcana populismului politicienilor, care vă promit salarii triplate doar pentru o mână de voturi în plus. Cu toții, bugetari sau privați, merităm să fim plătiți decent, să putem trăi civilizat. Dar nu doar unii, pe spinarea sau nefericirea altora!

Comentează știrea

47 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Alex
21 martie 2017
Bugetar

Domnule jurnalist care ai publicat acest articol !! Ce bun simt sa aiba un bugetar din sistemul de aparare si ordine publica? Cand acesti ingamfati iti asigura tie securitatea nationala !? Stii ce inseamna o tara fara securitate nationala? Informeaza-te si ai sa multumesti " puturosilor " din armata si politie ca ai ce manca !! Istoria a fost este si va fi scrisa de oamnenii care isi dau viata ptr tara asta ( armata) te.a obligat cineva sa intri la privat ?? Daca erai bine pregatit si performer cum zici poate erai in locul meu ! Dar se pare ca nu!! Este foarte normal sa cer marire de salariu ...nu stau ca tine in birou si critic personalul bugetar din armata politie pompieri s.a.m.d. nu au intrat cei de la privat in NATO cu care te mandresti ca iti apara curul si tara !! Poate tocmai de aia ai atatea multinationale unde lucreza mii de romani !! Securitate nationala Domnule jurnalist !

nicu
21 martie 2017
puturosi

armata si politia ...o gasca de puturosi patru pe functie ca depasesc nr de ore de munca altfel. Nu faceti decat sa va plangeti de mila.. As dori ca macar o luna pe an sa fiti obligati sa munciti la privat pe o mie de lei sa va vad atunci. Domnule Alex, in tara asta nu a mai murit nimeni aparand hotarele de vreo 70 de ani, poate doar mort de beat la popota

nevermind
21 martie 2017
pt Alex

Probabil nu ai înțeles mesajul articolului, dar te arunci cu capul înainte, că, deh, securitate națională. Păi, dom'le securist național, nu știu cum să-ți zic, dar nu ești decît o altă rotiță în acest angrenaj imens care este aparatul de stat, care se bazează pe - ghici ce?! - taxele și impozitele plătite în cea mai mare parte de sectorul privat. Toată securitatea ta națională se duce dracului, dacă nu performează sectorul privat și nu ai bani de bocanci și uniformă (apropo, luai și tu bani de chirie pe "nașpa"? că am văzut că se poartă în rîndul onorabililor din poliție și armată). Ideea articolului este simplă și nu e un atac la adresa bugetarilor. Vezi care este salariul mediu în Români și probabil vei înțelege și ce a vrut să spună Cosmin.

Draga dle jurnalist
21 martie 2017
Scuzati

Dle jurnalist care lucrezi la privat ! Daca ai un salariu mic...il meriti ! Stand pe un scaun , la birou ,in fata unui laptop, probabil, ai scris acest articol fara a cunoaste ceea ce presupune munca acestor ,, categorii de oameni ''.... Daca te ridicai de pe scaun si faceai munca de teren, investigatii sa vezi ce presupune activitatea acestor oamenii..poate puneai altfel problema... De ce nu intrebi un asistent de ambulanta la ce ora se trezeste dimineata , cat munceste noaptea, la ce cazuri ajunge si acestea zeci pe o tura, in ce case intra, la ce pericole se expune: boli contagioase, agresiuni, mizerie, carat si impins targa cu pacienti , misiuni pe viscol in zone izolate, canicula verii, pericolele soselelor, lipsa de educatie a majoritatii cetatenilor.. Dar de aceea avem gura ..sa vorbim...

trop
21 martie 2017
.

Dar domnule bugetar, stii ce s-ar intampla cu tara asta, daca oamenii din sistemul bugetar chiar ar performa? SIGUR AR FACE PROGRESE. Acum nu spun ca toti din sistemul bugetar sunt nepregatiti, dar cel putin 50% sigur nu au ocupat posturile caldute pentru performatele si pregatirea lor deosebita. De ce cei oamenii din sistemul bugetar nu cer conditii mai bune de munca? Doar despre bani este vorba? De ce nu va faceti meseria fara sa plangeti ca sunteti stresati si prost platiti si mereu asteptati un "ciubuc" ( de la profesor, la doctor, la functionar public, politist, etc), de ce nu aveti curajul sa spuneti problemele cu care va confruntati in sistem, si abuzurile la care sunteti supusi de superiori (daca exista, eu stiu unele cazuri, dar tot pe pila erau acolo). Eu as acorda mai mult respect, daca si voi ati respecta la randul vostru (atat la chiseu, cat si in spital, la scoala, sau oriunde), atunci da putem vorbii de salarii marite pentru bugetari. ( Acum sa nu intelegeti ca va consider pe dumneavoastra un om fara performante in sistem, dar din pacate am generalizat, pentru ca imi sunt familiare mai multe exemple negative).

Răspuns la: Bugetar
Adăugat de : Alex, 21 martie 2017
Domnule jurnalist care ai publicat acest articol !! Ce bun simt sa aiba un bugetar din sistemul de aparare si ordine publica? Cand acesti ingamfati...
Andrei
21 martie 2017
"Muncitorii" din privat

Am uitat ca muncitorii din tara asta se afla la privat...la faimoasele multinationale, care imi platesc mie salariul...

Alex
21 martie 2017
Repost

Am inteles mesajul articolului !! Daaa eu zic de securitate nationala ptr ca o tara fara securitate nationala nu are nici un investitor strain s.a.m.d. sunt cazur so cazuri in abele medii si privat bugetar !! Am colegi care lucreza in ture si merg 12 km pe munte in teren accidentat ...iarna pe zapada nu mai zic ..si tu imi zici mie ca sunt multi bani la mijloc nu ?? 1800 ron cat iau un cadru militar e mult nu in asemenea conditii....hai sa.i mai taiem din bani ca nu merita !! Cum ne asternem asa dormim ! Daca vrei la buget ...se scot in fiecare an atatea locuri ...te opreste cineva sa nu candidezi si sa treci probele ??

Bogdan
21 martie 2017
Privatii

Firmele private ...cu oamneni forte bine pregatiti !! Iti face casa cade pe tine, iti face instalatia electrica aprizi becul curge apa in baie !! Cand toti care lucreaza in mediul privat se plang ca o duc mai rau ca bugetarii ..oamni buni se scot atatea locuri la concurs de ce nu canditati daca sunteti foarte bine pregatiti ?? Ori nu vreti , ori nu puteti !! In afara de armata politie care structura din tara asta de rahat mai e laudata pentru performante ?? Nu de noi romanii ... De alte state !! Poate sunt prost informat dar asta cred!!

rds
21 martie 2017
Asistentele

Sincer nu am vazut o asistenta sa se planga de salariu. Lasa-ti vrajeala

cetatean
21 martie 2017
salarii marite la bugetari

foarte bine, sa mareasca salariile la bugetari daca exista acoperire financiara in economia reala. situatia care se va crea in cazul in care salariile bugetarilor vor creste cu mult peste posibilitatile economice va duce la cresteri de preturi iar o mare parte din angajatii din sectorul privat se vor indrepta catre sectorul de stat sau vor pleca sa lucreze in strainatate. asa ca e posibil ca Romania sa ajunga in situatia Greciei.

47 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Pagina a fost generata in 0.2747 secunde