Șarpe găsit pe rafturi într-un supermarket. "A fost lichidat de angajați"

216
Șarpe găsit pe rafturi într-un supermarket.
Caz mai puțin obișnuit într-un supermarket din municipiul Sfântu Gheorghe.


Șeful Direcției Sanitar Veterinare (DSP) Covasna, Siko Barabasi Sandor, a declarat, pentru AGERPRES, că șarpele găsit vineri pe unul dintre rafturile cu legume/fructe ale unui supermarket din municipiul Sfântu Gheorghe este inofensiv pentru om, fiind posibil ca acesta să fi fost "importat" odată cu smochinele aduse din străinătate.


El a menționat că a fost vorba despre un șarpe de casă în lungime de aproape 70 de centimetri, specie protejată de lege, care a fost lichidat de angajații supermarketului.

"După ce am fost alertați (...), am luat legătura cu conducerea magazinului și cu un herpetolog cu care colaborăm și ne-am deplasat imediat să prindem șarpele care a fost văzut pe raftul cu roșii și să îl eliberăm în natură, dar, din păcate, până am dat toate telefoanele și am ajuns acolo, șarpele a fost lichidat de angajați, care, desigur, au intrat în panică. (...) Șarpele de casă este o specie protejată de lege și e chiar util omului, deoarece consumă insecte, șoareci, iar cei mai mari chiar și pui de șobolan. Acesta avea în jur de 70 de centimetri și era un exemplar frumos. (...) A fost găsit pe cutiile cu roșii. Nu știm exact cum a ajuns în supermarket, dar e posibil să fi fost adus în cutiile cu smochine. (...) Nu e exclus să fi fost în lăzile cu smochine care au fost ținute la frig, din cauza frigului el a stat într-o stare de semihibernare, iar când a ajuns la căldură, în magazin, să se fi trezit", a explicat Siko Barabasi Sandor.

Conducerea magazinului a precizat că imediat după semnalarea prezenței șarpelui în magazin a retras toate cutiile cu smochine proaspete și a luat măsuri de igienizare.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6767 secunde