Arafat: "Am decis deschiderea numărului unic 114"

606
Arafat:

Articole recomandate

Serviciul de urgență 112 s-a dovedit a fi incomplet în varianta sa, având în vedere că au fost probleme cu localizarea apelanților. În acest sens, numărul de urgență 114 va transmite automat date de localizare a telefonului mobil. Raed Arafat a anunțat că a deschis numărul 114, iar numărul 112 va intra în revizie, inclusiv dispecerii vor fi instruiți. 


Raed Arafat a precizat că populația nu va putea apela numărul 114.

"Este un număr care, în paralel cu apelarea 112 pleacă prin el mesajul care dă locația persoanei, deci este un număr pe care telefonul îl apelează automat și trimite poziția persoanei care a apelat 112. Dar trebuie să fie apelat și testat, bineînțeles, și pentru asta a fost realizat acest demers".

"Măsura 4 vizează asigurarea unei alternative de localizare a apelanților până la implementarea facilității AML prim promovarea aplicației 112, dezvoltată la nivelul STS (…) Apelăm la populație să descarce aplicația Apel 112 și să o instaleze pe telefon ca să o poată folosi dacă vor trebui să transmită poziția către centru", a mai adăugat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai anunțat că, la nivelul STS, se derulează un proces de evaluare a infrastructurii necesare, urmând a fi transmis necesarul de fonduri, dar și că primele cursuri de instruire ale dispecerilor 112 vor începe în septembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Septembrie 2019
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.7859 secunde