Aproximativ 90% dintre turiștii români vor alege anul acesta destinații interne

159
Aproximativ 90% dintre turiștii români vor alege anul acesta destinații interne - 30670178775f8ab95b700b-1591370744.jpg

Articole recomandate

Președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin, afirmă că aproximativ 90% dintre turiștii români vor alege anul acesta destinații interne și vor căuta locuri și experiențe noi și inedite, conform Agerpres.


"Avem peste 200.000 de români care înainte de declanșarea pandemiei plătiseră avans sau total vacanțe pentru România sau pentru alte destinații. Vestea bună este că din acești 200.000 de români, 90% s-au reorientat pentru destinații din România (...) Avem o masă foarte mare de turiști români care anul acesta o să aleagă vacanțe în România, toate destinațiile românești au de câștigat în acest moment, peste 90% din români rămân în vacanță în România (...) Foarte mulți doresc să consume turism românesc și să descopere destinații noi în care nu au mai fost (...) În plus, o să avem o circulație puternică a tichetelor de vacanță pentru că am obținut de la Guvernul României prelungirea valabilității tichetelor care au fost trimise în 2019, dar pe care nu toți românii reușiseră să le consume până în luna mai în acest an.


Așadar, încă un an de utilizare a acestor tichete, la care se adaugă și tichetele ce vor fi, sperăm, pentru anul 2020. Deci, un volum foarte mare de tichete care o să fie cheltuite, consumate în România. Orice destinație românească care vine acum și se poziționează cu un mesaj de încredere și siguranță are o șansă și ia un start față de alte destinații poate mai cunoscute și mai frecventate până acum de români. Am observat în ultimii ani, mai ales de când avem tichete de vacanță, că românii doresc să descopere destinații noi acasă, în România, încep să ceară produse noi, caută locuri pe care nu le-au mai văzut, vizitează România cu copiii, cu familia, își doresc ceva nou", a declarat Corina Martin, prezentă joi la lansarea programului "Visit Covasna Safe Place".


Corina Martin a menționat că România, ca țară, ar fi trebuit să se poziționeze ca o destinație turistică sigură și să "ia startul mai repede", încercând, astfel, să atragă un număr mai mare de turiști străini.


"Această criză severă generată de noul coronavirus, care a afectat foarte mult turismul, transporturile și industria HORECA la nivel global, ne poziționează la aceeași line de start pe toți. Am fi avut șansa, dacă aveam o promovare suficient de bună, dacă aveam coerență la nivelul Guvernului, dacă aveam o strategie la nivelul Guvernului, am fi avut șansa să luăm un start mai devreme, România să se poziționeze ca destinație sigură și să reușim să atragem turiști străini. Nu s-a întâmplat asta, din păcate. Alte țări au luat deja acest start, nu neapărat că au deschis mai devreme industria HORECA, ci faptul că au comunicat mai bine le-a ajutat foarte mult. Dau aici exemplul Greciei, care a transmis foarte devreme acest mesaj de încredere, că sunt o destinație sigură (...)


România duce lipsă de promovare, din păcate, la nivel național, ca destinație turistică, de foarte mulți ani. Faptul că fiecare guvern o ia de la zero, cu un nou ministru, cu un nou președinte al Autorității pentru Turism, fără nicio strategie, fără nicio coerență, fără continuitate face ca, din păcate, să nu contăm foarte mult în alegerea de vacanță pentru turiștii britanici, pentru turiștii francezi, pentru turiștii nordici sau pentru turiștii ruși. Și atunci, faptul că acum suntem, totuși, la aceeași linie de start cu toții ar fi putut, repet, să ofere o șansă foarte mare României și destinațiilor care se promovează ca safe place", a adăugat Corina Martin.


Aceasta speră ca de la mijlocul acestei luni, Guvernul să permită și redeschiderea restaurantelor, iar activitatea turistică să se relanseze.


"Alianța pentru Turism (...), care reunește toată industria din domeniu, a dus o luptă la baionetă zi de zi, săptămână de săptămână cu Guvernul României și am reușit (...) ca 1 iunie să fie prima zi oficială de start vacanțe, pentru că am reușit să convingem Guvernul să deschidem terasele. Sperăm ca pe 15 iunie să fie a doua victorie pe care să o avem și anume deschiderea restaurantelor, spațiilor închise, ceea ce, evident, va ajuta foarte mult turismul", a mai spus aceasta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.799 secunde