Anul acesta

Aproape 60.000 de locuri în unitățile de tratament balnear ale Casei de Pensii

388
Aproape 60.000 de locuri în unitățile de tratament balnear ale Casei de Pensii - aproape-1454250749.jpg

Articole de la același autor

Pentru anul 2016, în unitățile de tratament balnear ale Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) vor fi asigurate 59.641 locuri pentru pensionarii și asigurații sistemului public de pensii.

Decizia a fost luată de Guvern, la sfârșitul săptămânii trecute, printr-o hotărâre care stabilește atât numărul biletelor de tratament balnear acordate prin unitățile care aparțin CNPP, cât și faptul că, pe lângă acestea, se pot contracta locuri la tratament și cu alți operatori economici interesați. Actul normativ reglementează în același timp și modul de acordare, distribuire și decontare a acestora.

Astfel, biletele de tratament, finanțate din bugetul asigurărilor sociale de stat, sunt distribuite prin casele teritoriale de pensii, pentru maximum 19 serii de trimitere. Durata unui sejur este de 16 zile, în prețul biletului intrând tariful pentru 12 zile de tratament.

La cele 59.641 locuri de tratament, se adaugă și numărul celor care urmează să fie contractate cu operatorii economici interesați, în limita sumei alocate cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, de peste 318 milioane lei.

Numărul total de locuri la tratament balnear se va stabili practic în urma finalizării procedurii de achiziție, mai precis după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet de operatorii economici interesați.

În ceea ce privește numărul biletelor care se acordă gratuit unor categorii de persoane care beneficiază de prevederile unor legi speciale cu caracter reparatoriu, acesta se stabilește prin aplicarea unei cote de maximum 15 la sută din totalul biletelor. Într-un an calendaristic, acestea pot beneficia de un singur bilet de tratament.

Anul trecut, în unitățile Casei Naționale de Pensii Publice a fost asigurat același număr de bilete de tratament balnear și s-au contractat, în total, 223.592 bilete. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7894 secunde