Aplicație online, cu atracțiile culturale din Constanța, destinate tinerilor

465
Aplicație online, cu atracțiile culturale din Constanța, destinate tinerilor - aplicatieonline-1553551947.jpg

Articole de la același autor

Tinerii din Constanța sunt invitați să se împlice și să își spună părerea despre moștenirea culturală și arhitecturală a orașului. Asociația Arché dă startul unei noi serii de evenimente dedicate patrimoniului constănțean - "Teen Talks: Heritage Edition".
"După scanarea 3D a Cazinoului, este rândul tinerilor să dea Unlock și Refresh patrimoniului cultural construit și simbolului orașului lor. În cadrul atelierelor, tinerii vor afla care sunt cele mai noi metode de valorificare a patrimoniului cultural și cum să-și prezinte eficient ideile, lucrând în echipă pentru a le putea pune ulterior în practică. Totodată, proiectul le va crea o altă perspectivă asupra culturii și le va da posibilitatea să se implice în schimbarea orașului lor: o Constanța mai altfel, ce-și respectă moștenirea culturală", explică reprezentanții Arché.


Participarea este gratuită, însă liceenii care doresc să ia parte la unul, două sau chiar la toate cele trei ateliere propuse trebuie să se înscrie până cel târziu marți, 26 martie, completând online formularul.


Atelierele se vor desfășura la finele săptămânii. Vineri, 29 martie, între orele 16 și 20, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va găzdui activitatea intitulară "Unlock Misterele Patrimoniului". În cadrul acțiunii, vor fi selectate atracțiile culturale cele mai relevante pentru tânăra generație care vor fi, ulterior, incluse într-o aplicație pentru mobil. 


"Teen Talks: Heritage Edition" este conceptul care antrenează noua generație în problematica patrimoniul cultural al Dobrogei.
Patrimoniul nu e de domeniul trecutului. El exprimă, într-adevăr, istoria noastră, dar, în același timp, ne definește prezentul și reprezintă fundamentul pentru construirea unui viitor prosper. Patrimoniul e o resursă strategică pentru dezvoltarea unei societăți prospere și democratice. O societate în care tinerii să se regăsească și să se simtă reprezentați. De aceea este important ca vocea tinerilor să fie prezentă în deciziile care se iau privind patrimoniul cultural, astfel încât viitorul nostru, al tuturor, să fie acela pe care ni-l dorim.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7471 secunde