Anul 2015 vine cu angajări!

273
Anul 2015 vine cu angajări! - interviuangajare-1418123682.jpg

Articole de la același autor

Companiile anticipează noi angajări în primele luni ale anului 2015. Angajatorii români spun că vor continua să facă angajări și în primul trimestru din 2015, dar creșterea va fi modestă, cele mai optimiste planuri fiind ale companiilor din industria prelucrătoare. 


Potrivit unui studiu făcut de Manpower privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă, previziunea netă de angajare ajustată sezonier este de +9% pentru al patrulea trimestru consecutiv, în condițiile în care 13% dintre angajatori prognozează creșteri ale numărului de angajați, 12% anticipează scăderi, iar 73% nu intenționează să își redimensioneze forța de muncă în următoarele trei luni. Previziunea pentru primul trimestru din 2015 este cu 3 puncte procentuale mai puternică decât cea exprimată în primul trimestru din 2014, se arată în raportul Manpower, care precizează că datele au fost culese înaintea alegerilor prezidențiale.


"Angajatorii au raportat intenții de angajare pozitive în fiecare trimestru din ultimii patru ani, anunțând constant planuri de a-și crește forța de muncă prin raport cu trimestrul precedent. Conotația favorabilă este că numărul total de locuri de muncă a crescut de la un trimestru la altul, chiar dacă creșterea a fost și continuă să fie de amploare restrânsă. Cei aflați în căutarea unui loc de muncă pot deci să se aștepte la oportunități de angajare și pe parcursul primelor trei luni din 2015. Încrederea angajatorilor și ritmul de angajare par să se fi stabilizat la un nivel ponderat de optimism. O mare parte dintre angajatori aleg în continuare să rămână în expectativă, până când vor înțelege mai bine în ce mod eventualele schimbări de politici le-ar putea afecta business-ul", a declarat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Ce buget va avea sistemul sanitar în 2015
Duminică, 09 Noiembrie 2014
Stire din Sport : Ce planuri are Simona Halep pentru 2015
Pagina a fost generata in 0.4225 secunde