ANOSR solicită Ministerului Educației și universităților să asigure accesul device-uri cu internet

219
ANOSR solicită Ministerului Educației și universităților să asigure accesul device-uri cu internet - notetaking2-1585660319.jpg

Articole recomandate



Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România solicită Ministerului Educației și Cercetării și universităților să depună eforturi comune pentru a asigura accesul studenților la device-uri cu internet, în contextul pandemiei cu coronavirus.


ANOSR cere și alocarea unor sume din fondurile proprii ale instituțiilor de învățământ superior studenților pentru achiziționarea de gadget-uri, care oferă posibilitatea de a lua parte în mod liber la procesul educațional, împrumutul dispozitivelor de tipul laptop sau PC din baza materială a universității studenților care au nevoie de ele.


Totodată, studenții cer Guvernului să aibă în vedere suplimentarea considerabilă a fondului de burse cu destinația burse sociale.


"În continuare, solicităm Ministerului Educației și Cercetării și Guvernului României menținerea subvenției cămine-cantine la cuantumul actual, atât pentru a subvenționa în continuare studenții care, în lipsa unor alternative, au rămas în căminele studențești, cât și pentru a susține acțiunile de dezinfectare a acestor spații", susține ANOSR într-un comunicat de presă.


ANOSR mai cere comasarea activităților practice (seminarii, laboratoare, practica de specialitate) ce nu pot fi realizate cu ajutorul instrumentelor online și recuperarea acestora în timp scurt și într-un mod eficient; această decizie fiind obligatoriu a fi îndeplinită doar după o amplă consultare cu studenții reprezentanți din fiecare universitate, în funcție de specificul acesteia.


De asemenea, ANOSR mai solicită și uniformizarea desfășurării examenelor de finalizare a studiilor la nivel național, pentru a asigura studenților posibilitatea de a urma un nou ciclu de studii în cadrul unei alte universități din țară sau de afară.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.415 secunde