Amenzi uriașe la terasele de pe litoral. Un fast-food și un restaurant, închise de medicii sanitar-veterinari

284
Amenzi uriașe la terasele de pe litoral. Un fast-food și un restaurant, închise de medicii sanitar-veterinari - amenziuriase1-1595264237.jpg

Articole de la același autor

Peste 220 de unități alimentare de pe litoral au fost verificate de medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020. Controalele au vizat 76 de restaurante, cinci pizzerii, 28 de unități fast-food, cinci braserii, 15 bufeturi, trei bistrouri, 18 baruri, două snack-baruri, 37 magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie - patiserie, trei cofetării și patiserii, șase rulote, două tonete și o unitate de produse congelate, din stațiunile Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia.

"În urma acestor verificări, s-au constatat deficiențe privind manipularea produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare în spații care nu sunt aprobate sanitar veterinar, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare", explică reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Constanța.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 44 de unități, respectiv 15 restaurante, nouă unități fast-food, patru bufeturi, două magazine alimentare, trei baruri, o pizzerie, două rulote, o braserie și patru laboratoare de cofetărie au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 366.000 de lei.

De asemenea, au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru o unitate tip fast-food și un restaurant.

Unde puteți face sesizări

În cazul în care observați nereguli, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul DSV Constanța, pune la dispoziție numărul al Comandamentului Sezon Estival 2020 - 0786/577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call-centerului ANSVSA - 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5472 secunde