Amenzi pe bandă rulantă, date de Poliția Locală Constanța. Ce nereguli au constatat oamenii legii

208
Amenzi pe bandă rulantă, date de Poliția Locală Constanța. Ce nereguli au constatat oamenii legii - 16-1574774665.jpg

Articole recomandate

Polițiștii locali cu atribuții de ordine publică acționează, în permanență, pentru asigurarea și menținerea ordinii publice. 
În perioada 18.11.2019 - 24.11.2019, agenții din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 809 sancțiuni în valoare de 106.170 lei.


Zeci de persoane au fost sancționate contravențional pentru săvârșirea de acte obscene în public, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, răscolire în gunoi, fumat în spații publice închise, folosirea unor acte de identitate expirate, apelare la mila publicului sau staționarea vehiculelor pe spațiile verzi. 
Tot săptămâna trecută au fost depistate 469 de persoane care circulau pe mijloacele de transport în comun fără un titlu de călătorie valabil. 


Una dintre problemele cele mai frecvente întâlnită de agenții noștri o constituie încălcarea regulilor de conviețuire socială cu privire la aruncarea deșeurilor pe domeniul public. Cei care sunt prinși în fapt nu numai că vor fi puși să strângă mizeria făcută ci vor fi și sancționați contravențional. Pe 19.11.2019, de pildă, un constănțean a fost surprins de oamenii legii în timp ce arunca deșeuri pe un teren liber de construcții. Omul a fost pus să curețe locul respectiv și sancționat contravențional cu 3000 lei pentru încălcarea articolului 96, alineatul 1, punctul 15 din O.U.G. 195/2005. 


O altă problemă cu care s-au confruntat polițiștii locali a constituit-o arderea deșeurilor în loc nepermis. Oamenii nu conștientizează pericolul la care se expun când întreprind astfel de acțiuni. 


Alte persoane au mai fost sancționate în intervalul 18.11.2019 - 24.11.2019 pentru tăierea arborilor fără autorizație, spălatul autoturismului pe domeniul public, plimbatul câinilor fără lesă în locuri publice sau pentru că nu au luat măsurile necesare pentru a împiedica de la actele de vagabondaj minorul încredințat spre creștere sau ai cărui părinte sunt. 


Acțiunile polițiștilor locali se desfășoară atât pe marile bulevarde, cât și pe aleile dintre blocuri, în locurile cunoscute ca fiind zone unde se produc astfel de contravenții, dar și în funcție de sesizările cetățenilor.


Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare.


Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera lor de compentență instituțională – 0241.484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1036 secunde