Amenzi de mii de lei la restaurantele și autoservirile de pe litoral

172
Amenzi de mii de lei  la restaurantele  și autoservirile de pe litoral - amenzidemii-1502117000.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Comandamentului Litoral au continuat, zilele acestea, verificările în restaurantele, fast-food-urile și autoservirile de pe litoral. 41 de unități de alimentație publică de pe litoral au fost controlate în numai două zile. Deși nu au fost găsite probleme majore, au fost depistate nereguli care ar fi putut pune în pericol sănătatea clienților.

"Au fost constatate unele neconformități cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, neîntreținerea în condiții de igienă a spațiilor și a echipamentelor de lucru, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și expunerea la vânzare a peștelui în condiții necorespunzătoare", a explicat președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu.

Potrivit acestuia, abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, trei restaurante, o unitate tip fast food, trei unități tip bufet, patru magazine alimentare, un bar și o rulotă au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 26.000 lei.

Dacă întâmpinați situații neplăcute, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786/577.007, unde puteți face sesizări sau puteți obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Numărul funcționează în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3831 secunde