Amenințarea GRIPEI. 10.000 de fiole de vaccin antigripal, distribuite săptămâna aceasta

de Cuget Liber Marţi, 22 Ianuarie 2019 270
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, astăzi, că aproximativ 10.000 de fiole de vaccin antigripal vor fi redistribuite în țară la sfârșitul acestei săptămâni.

„Săptămâna trecută, de la Direcțiile de Sănătate Publică ne-au venit solicitări pentru a suplimenta aceste doze. În acest moment, la Ministerul Sănătății se analizează situația și pot să vă spun că vom redistribui în teritoriu cantități suplimentare - aproximativ 10.000 de fiole săptămâna aceasta, spre final”, a afirmat Sorina Pintea, la Bruxelles, după audierea în Comisia de Sănătate a Parlamentului European.

Pintea a spus că așteaptă informările Institutului Național de Sănătate Publică pentru a vedea dacă avem a doua săptămână epidemică consecutivă.

„Așteptăm comunicatele pe care Institutul Național de Sănătate Publică le va da joi referitoare la faptul dacă avem sau nu a doua săptămână epidemică. Așa cum spuneam, dacă trei săptămâni la rând avem săptămână epidemică, atunci putem vorbi despre o epidemie de gripă”, a spus oficialul MS, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății a precizat că triajul epidemiologic în școli poate fi făcut și de cadrele didactice.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei