Amenință cu greva generală! "E nedrept, suntem discriminați"

251

Articole de la același autor

Pentru a doua săptămână la rând, angajații Agenției Județene pentru Protecția Mediului Constanța au refuzat, ieri, să lucreze timp de trei ore, în semn de protest pentru nivelul salarial scăzut din instituție. Inspectorii de mediu se consideră discriminați față de alte categorii de bugetari și amenință cu greva generală. 


"În prezent, salariile angajaților APM Constanța sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noștri bugetari din aceeași familie ocupațională au făcut, recent, obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administrațiile județene a finanțelor publice. Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială", explică reprezentanții salariaților din APM Constanța.
 
Aceștia susțin că s-au adresat în nenumărate rânduri atât conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât și Ministerului Mediului, în scris și în cadrul unor întâlniri oficiale. 


"Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1.845 de salariați în prezent. Până la acest moment, revendicările noastre nu au fost soluționate în niciun fel, astfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice. Dacă revendicările noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem deciși să declanșăm conflictul colectiv de muncă, întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat", au mai declarat angajații APM Constanța. 


Nebăgați în seamă 


Protestului acestora li s-au alăturat și comisarii din cadrul Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, care au întrerupt lucrul, ieri, între orele 10 și 13. 


"În ciuda acțiunii spontane de protest de săptămâna trecută, reprezentanții Guvernului nu au răspuns solicitărilor noastre de a purta un dialog care să soluționeze problemele cu care se confruntă în desfășurarea activității angajații din sistemul de mediu. De aceea, colegii din întreaga țară au decis să-și manifeste spontan nemulțumirea prin pichetarea Ministerului Mediului și a instituțiilor de mediu la nivel județean. Revendicările noastre sunt condiții de muncă și alinierea salariilor angajaților Gărzii Naționale de Mediu la nivelul salariilor colegilor din instituțiile cu atribuții similare", explică Valentin Neagoe, președintele Sindicatului Național al Gărzii de Mediu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5866 secunde