ALERTĂ - Weekend cu vreme EXTREMĂ în România: COD GALBEN de ploi în 32 de județe

623
ALERTĂ - Weekend cu vreme EXTREMĂ în România: COD GALBEN de ploi în 32 de județe - furtuniopt-1530940490.jpg

Articole recomandate

32 de județe intră începând de azi sub avertizare cod galben de furtună. Sunt așteptate ploi și instabilitate atmosferică accentuată.


Potrivit ANM, de sâmbătă ora 16.00 până luni ora 21.00 sunt așteptate ploi și instabilitate atmosferică accentuată.

În zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25...30 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Avertizarea este valabilă în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița,Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

De asemenea, hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din 13 județe, avertizarea fiind valabilă de duminică până luni seara. Râuri din 29 județe sunt, începând de azi, sub avertizare cod galben de inundații

Începând de duminică de la ora 9.00 până luni la 24.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe (județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeș și Olt), Vedea – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Olt, Argeș și Teleorman), Argeș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Ilfov) a fost instituit cod portocaliu de inundații.

Totodată, râuri din județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Harghita, Mureș, Sibiu, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj, Covasna, Brașov, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzӑu, Vrancea, Neamț și Bacӑu sunt sub avertizare cod galben de inundații începând de sâmbătă de la ora 12.00 până marți la 18.00.

Sunt așteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu depășiri ale cotelor de apărare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4793 secunde