ALERTĂ în Dobrogea! Plajă și lac nerecomandate pentru îmbăiere

1863
ALERTĂ în Dobrogea! Plajă și lac nerecomandate pentru îmbăiere - alerta-1559138227.jpg

Articole recomandate

Autoritățile sanitare din județul Tulcea nu recomandă îmbăierea în două din cele cinci zone naturale din județul Tulcea, plaja de la Marea Neagră din orașul Sulina și lacul Ciuperca din municipiul Tulcea, după ce au primit rezultatele primelor analize făcute în acest an în toate apele naturale de îmbăiere cunoscute în județ.

"Rezultatele analizelor arată că se încadrează ca fiind corespunzătoare, calitate excelentă pentru zonele de îmbăiere Gura Portiței, Jurilovca, Sfântu Gheorghe, iar pentru lacul Ciuperca și Sulina, calitatea apei este nesatisfăcătoare, îmbăierea nefiind recomandată. Atât zonele naturale neamenajate, cât și cele amenajate sunt monitorizate în perioada 1 iunie-15 septembrie atât din punct de vedere microbiologic, cât și din punct de vedere fizico-chimic", a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcției de Sănătate Publică, Mirela Prodan.

Ea a amintit că și anul trecut, DSP a analizat periodic calitatea apei din lacul Ciuperca, iar rezultatele analizelor efectuate la Institutul Național de Sănătate Publică din București au arătat că apa de îmbăiere a fost nesatisfăcătoare.

"Din cele trei zone naturale de îmbăiere, două nu sunt autorizate sanitar, Sfântu Gheorghe și Sulina. Sunt plaje neamenajate și nu corespund din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare și a legislației apelor de îmbăiere în vigoare. Zona naturală de îmbăiere Gura Portiței, Jurilovca, este singura zonă de îmbăiere autorizată sanitar", a precizat Mirela Prodan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3288 secunde