Al treilea transplant de plămâni a fost efectuat la un pacient de 34 de ani

144
Al treilea transplant de plămâni a fost efectuat la un pacient de 34 de ani - is150319organtransplant800x600-1540989546.jpg

Articole recomandate

Al treilea transplant de plămâni a fost efectuat la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" din Capitală, la un pacient de 34 de ani care se afla pe lista de așteptare. Intervenția chirurgicală a durat mai bine de șase ore și a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, echipa medicală de la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" a efectuat al treilea transplant de plămâni, din acest an.

Pacientul care a primit plămânul are 34 de ani, este din București și se afla pe lista de așteptare pentru intervenție. Donatorul avea 21 de ani și era din Baia Mare.

"Intervenția chirurgicală a durat mai bine de șase ore, a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul și a fost efectuată de aceeași echipă de medici de la Spitalul Sf. Maria care a realizat și celelalte două transplanturi de plămâni", se arată în document.

Starea bărbatului care a suferit intervenția este bună și, potrivit protocoalelor, se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde este monitorizat.

Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă, mai, spune că asemenea intervenții chirurgicale extrem de dificile se fac în străinătate doar în centre medicale cu multă experiență în domeniu.

Echipa Medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria a mai făcut alte două transplanturi de plămâni, anul acesta.

Cei doi bărbați care au beneficiat de plămâni se simt foarte bine.

Spitalul Clinic Sfânta Maria se află în subordinea Primăriei Capitalei și este administrat de ASSMB, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3452 secunde