Al 27-lea caz de RUJEOLĂ. Fetiță de patru luni, decedată

162
Al 27-lea caz de RUJEOLĂ. Fetiță de patru luni, decedată - bebeluspeirw3yc90-1495781516.jpg
O fetiță de patru luni, internată cu diagnosticul de rujeolă, a murit la Craiova. 


Ar fi al 27-lea deces survenit în urma complicațiilor acestei boli, dacă diagnosticul va fi confirmat de specialiștii de la București. 
Copila ar fi luat boala de la mama ei, o adolescentă de 16 ani care nu a fost vaccinată. 


Fetița a fost internată în urmă cu o săptămână la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Pentru că starea ei s-a agravat în urmă cu două zile a fost transportată la Spitalul de Urgențe din Craiova și internată la Terapie Intensivă. Însă nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvată. Joi a murit. 


Potrivit medicilor, fetița a luat boala de la mama ei, o adolescentă de 16 ani care nu a fost vaccinată. 


Chiar dacă în județul Dolj nu este în prezent criză de vaccinuri, fetița nu ajunsese la vârsta necesară pentru a fi imunizată împotriva rujeolei. 


"În ceea ce privește acest caz, e o precizare foarte importantă: vaccinarea împotriva rujeolei de rutină se face la un an sau, în situația în care ne găsim noi cu epidemia, la nouă luni, dar copilul nu e protejat înainte decât de anticorpii de la mamă. Orice boală eruptivă, însoțită de febră sau sindrom de infecție respiratorie, trebuie să facă obiectul prezentării de urgență la medic. La copii e strict interzisă administrarea aspirinei. Poate provoca complicații serioase", a explicat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. 


Dacă se confirmă, acesta ar fi cel de-al șaselea deces provocat de rujeolă în județul Dolj. 


Ministerul Sănătății organizează vineri o nouă dezbatere publică a proiectului legii vaccinării. A fost nevoie de aceasta, deoarece la prima sesiune de discuții, de pe 11 mai, s-au înscris foarte mulți oameni. Nu au avut loc în sală toți, așa că ministerul a programat o nouă întâlnire. La finalul primei runde, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că viitoarea lege nu va impune vaccinarea obligatorie, dar că părinții care vor refuza să-și imunizeze copiii trebuie să-și asume acest lucru.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6607 secunde