Ajutoare de deces ridicate după doi ani

276
Ajutoare de deces ridicate după doi ani - ajutordeces-1491408744.jpg

Articole de la același autor

Luna trecută, Casa Județeană de Pensii (CJP) a acordat 557 de ajutoare de deces. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJP, Kristina Mutiș, din numărul total al acestora, doar 526 de ajutoare au fost în valoare de 3.131 de lei, pentru persoane care au decedat în cursul lunii martie. Restul, a precizat aceasta, au fost diferite sume de bani ce trebuiau ridicați de un an sau doi de rudele celor aflați în neființă.


De precizat că acest ajutor se acordă, pe bază de cerere, în cazul decesului asiguratului, al pensionarului sau al unui membru de familie aflat în întreținerea acestora. 


În plus, dreptul asiguraților la ajutorul de deces nu este condiționat de îndeplinirea stagiului de cotizare. Ca urmare, în cazul decesului unui asigurat sau a unui pensio-nar, ajutorul se acordă unei singure persoane, fie că este vorba despre unul dintre soți, copiii, părinții decedatului sau a oricărei persoane care dovedește cu acte că a suportat cheltuielile de deces. 


Pentru cei care ajung la Casa de Pensii, după efectuarea plății ajutorului de deces, se va înscrie pe spatele certificatului de deces original mențiunea "achitat", data, semnătura și ștampila unității. În acest fel, banii nu pot fi încasați decât o singură dată și nu pot apărea probleme.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4447 secunde