Adolescenții au strâns bani pentru a construi un nou spital

182

Articole de la același autor

Luna trecută, a avut loc prima ediție a festivalului de antreprenoriat pentru liceeni "Spark Week", ocazie cu care, un număr de 36 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani din mai multe orașe ale țării, s-au adunat la București pentru a învăța despre antreprenoriat. 


Timp de o săptămână, aceștia au interacționat cu 20 de antreprenori și manageri, printre care și organizatorii festivalurilor "Nevesea" și "Untold", au vizitat șase business-uri, alături de fondatorii acestora și au participat la numeroase ateliere practice, învățând despre marketing, vânzări și despre etapele lansării unui business. 


În echipe, tinerii au gândit o idee de produs pe care să-l vândă în maximum 24 de ore. Cei 36 de participanți au ales să testeze vânzarea unor diverse produse și servicii: brățări personalizate, cărți surpriză sub conceptul "Blind date with a book", căsătorii pentru o zi, tricouri cu grafică modernă creată de ei și inspirată din artă etc. La final, toți banii strânși de către tinerii participanți au fost donați către o cauză socială - inițiativa "#Noi Facem Un Spital" a Asociației "Dăruiește Viață". 


Per total, în mai puțin de 24 ore, cei 36 de tineri au strâns 9.924 lei, într-un mod în care și-au testat și abilitățile de antreprenori. 


Cu această ocazie, Carmen Uscatu, fondatoarea Asociației "Dăruiește Viață" a declarat: "#Noi Facem Un Spital" a devenit, dincolo de construcția și amenajarea unei clădiri, menită să trateze uman și la standarde europene, copiii bolnavi de cancer, un fenomen social care ne-a readus speranța că se poate. Se poate atunci când ieși din amorțeală și te implici. Se poate atunci când lași fricile deoparte și decizi să acționezi. Se poate atunci când decizi să semnalezi orice abuz, mic sau mare, asupra ta sau asupra aproapelui. Se poate când implicarea devine un gest de igienă personală, fără de care constați că nu mai poți trăi. Îmi doresc ca adolescenții să respire acest SE POATE. De aceea am acceptat invitația de a fi alături de ei la Spark Week", a declarat ea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7471 secunde