Administrația locală și centrală, în grevă, în septembrie

123
Administrația locală și centrală,  în grevă, în septembrie - functionariipublici-1440604416.jpg

Articole de la același autor

Administrația locală și centrală ar putea intra în grevă generală în luna septembrie. Reprezentanții Sindicatului Național al Funcționarilor Publici anunță mitinguri și chiar grevă, acuzând "atitudinea discreționară" a Guvernului în raport cu creșterile salariale ale anumitor categorii de bugetari.

"Lipsa de coerență a Guvernului în raport cu angajații administrației publice locale și centrale în ceea ce privește salarizarea ne obligă pe noi, Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, să declanșăm în prima perioadă a lunii septembrie, un mare miting de protest, împotriva politicilor guvernamentale privind salarizarea personalului din sistemul bugetar, precum și păstrarea locului de muncă într-o administrație subdimensionată", explică Sebastian Oprescu, președintele SNFP.

Potrivit acestuia, marți, pe 1 septembrie, la sediul SNFP se va întruni Comitetul Sindical al organizației, pentru stabilirea în concret a datei mitingului și a grevei. "În lipsa unor cifre concrete și estimări realiste privind impactul bugetar, necunoscând cuantumul anvelopei salariale, precum și lipsa unui proiect de lege a salarizării personalului din sistemul bugetar, ne obligă să avem reacții radicale în privința acțiunilor sindicale, motiv pentru care după a doua jumătate a lunii septembrie vom declanșa greva în întreg sistemul administrației publice, atât la nivel central, cât și local", a mai spus liderul de sindicat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3981 secunde