Adăposturile antiaeriene din Constanța, reabilitate

422

Articole de la același autor

O parte din adăposturile civile din municipiul Constanța vor fi reabilitate în perioada următoare. Lucrările au început la adăpostul de apărare antiaeriană situat pe strada Arcului, bl A 8 și vor continua la alte șase.


Este vorba despre adăpostul de la blocul TS 14, B, scara B, de pe bulevardul Tomis, adăposturile de la blocul AV22, scările A și B, de pe strada Egretei, și cele de la blocurile A8 și A9, de pe strada Arcului. 


"Procedurile de reabilitare au fost demarate încă de anul trecut, dar nu s-au putut finaliza achizițiile publice. Municipalitatea desfășoară ample lucrări de renovare: se repară și se zugrăvesc pereții și tavanele, se înlocuiește/vopsește tâmplăria metalică, se montează obiecte sanitare noi, se verifică și se remediază defecțiunile la instalația electrică și la tabloul electric, se refac scurgerile sau se înlocuiesc ușile", explică reprezentanții Primăriei Constanța. 


În municipiul Constanța, adăposturile au dimensiuni diferite, de la 48 mp până la 220 mp, iar fiecare persoană are alocat un metru pătrat. Avantajul principal al acestor tipuri de adăposturi îl reprezintă grosimea pereților, construiți astfel încât să facă față atacurilor antiaeriene. Buncărele au uși metalice etanșe, grupuri sanitare, sistem de filtro-ventilație și ieșiri de salvare.
În timp de pace adăposturile publice de protecție civilă pot fi folosite și în alte scopuri, dar trebuie să fie eliberate în situații de urgență în maximum 24 de ore. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5 secunde