Acțiuni de dezinsecție în toată Constanța!

226
2
Acțiuni  de dezinsecție  în toată Constanța! - actiunedezinsectie-1472055409.jpg

Articole de la același autor

Până la sfârșitul acestei săptămâni, reprezentanții Primăriei Constanța iau la rând toate cartierele municipiului pentru ample acțiuni de dezinsecție împotriva căpușelor și altor insecte.

S-a acționat deja în zona Abator, în cartierul Km 4 - 5, în zona CET, la Poarta 6, în parcul de la Casa de Cultură, în zona Dacia, dar și în cartierele Tomis I, II și III. În cursul zilei de ieri, lucrătorii au ajuns și în zona Inel, în cartierul Brătianu, în Peninsulă și în Faleză Nord. Mâine, se va lucra în Tomis Nord.

"Aceste acțiuni au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Substanțele folosite sunt biodegradabile și se numesc Deadyna și K Othrine Profi EC 250. Acestea sunt avizate de Inspectoratul de Sănătate Publică București, având o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort, cum ar fi țânțari, muște, căpușe, gândaci, furnici etc", explică reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia recomandă apicultorilor și sericicultorilor de pe raza municipiului să ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase, în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public. De asemenea, populația ar trebui să ia măsuri suplimentare, cum ar fi folosirea cremelor și spray-urilor cu substanțe repelente și aplicarea de zgărzi antiparazitare la câini.

"Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar", mai adaugă reprezentanții primăriei. 

Comentează știrea

Teologu Vasile
24 august 2016
Dezinsectie

In articolele dvs despre dezinsectie mentionati ca procedati la cuprinderea in actiune a unor cartiere,omitand cartierul Tabacarie.Deasemeni precizati ca edilisa-si procure ceice locuiesc la curte substante pentru dezinsectia gospodariilor.E bine,atunci pentru ce platesc tacxe si impozite locale?Pe strazi de ce nu se trece pentru a se face dezinsectie?De fapt de ce ma mir ca nici toaletarea pomilor care incurca cablurile electrice nu se face.

gogu
25 august 2016
tantari

Si scapam si de tantarul tigru care misuna cu miile la abator?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3217 secunde