Accident aviatic în apropierea Muntelui Everest. Trei persoane au murit

118
Accident aviatic în apropierea Muntelui Everest. Trei persoane au murit - r074800526w1200h678fmax-1555228003.jpg

Articole recomandate

Trei persoane și-au pierdut viața și trei au fost rănite într-o coliziune între un elicopter și un avion de mici dimensiuni, produsă duminică pe un aeroport din Nepal, nu departe de Muntele Everest.


Trei persoane și-au pierdut viața și trei au fost rănite într-o coliziune între un elicopter și un avion de mici dimensiuni, produsă duminică pe un aeroport din Nepal, nu departe de Muntele Everest, au comunicat autoritățile locale, transmite dpa.

Un avion al companiei Simrik Air care decola de pe aeroportul Tenzing-Hillary din Lukla, poarta de acces spre Everest, a lovit un elicopter al Manang Air aflat pe un heliport, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Uttam Raj Subedi.

'Co-pilotul și un polițist au murit la locul prăbușirii. Un alt polițist a decedat într-un spital din Kathmandu', a precizat purtătorul de cuvânt.

Pilotul avionului, cel al elicopterului și un angajat al Manang Air au fost răniți, fiind ulterior transportați la Kathmandu pentru îngrijiri medicale.

Patru pasageri aflați în avion au scăpat nevătămați.

Polițiștii făceau parte dintr-o forță de poliție turistică desfășurată în zonă.

Atât persoanele decedate, cât și cele rănite sunt cetățeni nepalezi.

Sute de alpiniști străini se îndreaptă spre această regiune muntoasă în aprilie pentru a încerca să escaladeze Everestul în timpul sezonului de expediții comerciale, care durează până în mai.

Aeroportul din Lukla este situat la o altitudine de 2.843 metri și este considerat unul din cele mai periculoase din lume.

Luna trecută, șapte persoane, printre care ministrul nepalez al turismului, au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în estul țării.

În martie 2018, 50 de oameni, printre care 23 de cetățeni din Bangladesh, și-au pierdut viața după ce avionul lor s-a prăbușit și a luat foc la aterizarea pe aeroportul din Kathmandu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8268 secunde