Acces restricționat, de astăzi, în Spitalul Județean Constanța

853
Acces restricționat, de astăzi, în Spitalul Județean Constanța - acces-1547561621.jpg

Articole de la același autor

Accesul în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța va fi restricționat pentru vizitatori, începând de astăzi. Măsura a fost luată ca urmare a numărului crescut de viroze și infecții respiratorii înregistrate în ultima perioadă, dar și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Astfel, începând de astăzi, va fi complet interzis accesul vizitatorilor în secțiile de Terapie Intensivă Adulți și Copii, Obstetrică I și II, Neonatologie. În celelalte secții ale unității spitalicești, va fi permis accesul unei singure persoane de pacient, iar durata vizitei va fi de maximum 30 de minute.

Vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în secții. Persoanele cu viroze sau infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților. De asemenea, accesul copiilor la vizite nu este recomandat, iar respectarea măsurilor de igienă, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori cât și pentru personalul medical.

"Virusurile gripale se transmit de la om la om prin tuse și strănut. Există însă și riscul transmiterii prin atingerea suprafețelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale. Se recomandă respectarea măsurilor de igienă personală, cum ar fi spălarea pe mâini cu apă și săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos - alimentație bazată pe fructe și legume, odihnă și mișcare, evitarea automedicației și prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic și tratament", explică purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Crina Kibedi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4647 secunde