Acces mai bun la tratamente pentru copiii cu afecțiuni oncologice

182

Articole recomandate

Executivul a aprobat, în ședința de luni, o hotărâre care prevede extinderea prescrierii la copii a două molecule cuprinse în Lista de medicamente compensate și gratuite și care sunt destinate tratamentului în purpura trombocitopenică imună idiopatică, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Medicii pediatri hematologi pot prescrie respectivele medicamente copiilor cu vârsta de peste un an, în baza protocoalelor de prescriere elaborate de comisia de specialitate a Ministerului Sănătății și aflate în transparență decizională, menționează sursa citată.

Medicația de suport pentru copiii cu afecțiuni oncologice și hematologice de către medicii pediatri cu competență/atestat în oncologie sau hematologie va putea fi prescrisă și în ambulatoriu, având în vedere că până în prezent medicația de suport putea fi prescrisă doar de către medici cu dublă specialitate.

"Sunt măsuri menite să îmbunătățească tratamentul, evoluția și calitatea vieții copiilor cu afecțiuni hematologice sau oncologice. De asemenea, în cazul micuților pacienți era nevoie de un acces mai facil la tratamentele de suport acordate în ambulatoriu", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2958 secunde