Absolvenții de liceu au crescut rata șomajului

809
Absolvenții de liceu  au crescut rata șomajului - absolventi2-1535649134.jpg

Articole recomandate

 Un număr de 283 de proaspeți absolvenți de liceu vor primi de la stat suma de 250 de lei timp de șase luni, indemnizație de șomaj. Singura condiție pentru a intra în posesia acestor bani a fost ca ei să se înscrie în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Constanța. În cazul în care se vor angaja, ei vor beneficia de o primă de inserție de 1.500 de lei.

În plus, șomerii înregistrați la AJOFM de cel puțin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de trei luni, ulterior datei înregistrării la agenție, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 de lei. Această primă de activare se acordă în două tranșe: prima tranșă, de 500 de lei, la data angajării, iar a doua tranșă, de 500 de lei, după trei luni de la angajare.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM, Adelina Vlad, a declarat că numărul șomerilor tineri nu este mai mare ca anul trecut și că această etapă a fost obligatorie pentru proaspeții absolvenți, mai ales dacă ei vor să beneficieze de facilitățile acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Drept urmare, absolvenții instituțiilor de învățământ care s-au înregistrat în evidența AJOFM ca persoane în căutarea unui loc de muncă beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilitățile financiare amintite.

v v v

La acest moment, indemnizația de șomaj pentru absolvenți reprezintă o sumă fixă lunară, acordată pe o perioadă de șase luni, în cuantum de 250 lei. Nu pot beneficia de indemnizația de șomaj absolvenții care la momentul solicitării acestui drept au fost admiși sau urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate și/sau acreditate, după caz, în condițiile legii.

Trebuie menționat că absolvenții care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă și nu urmează o formă de învățământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință în vigoare au putut solicita acordarea indemnizației de șomaj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.549 secunde