A început reabilitarea promenadei din Faleză Nord. Ce vrea să facă Primăria Constanța

6797
8

Articole de la același autor

După reabilitarea și extinderea plajelor din cartierul Faleză Nord, a venit rândul promenadei de la "Mozaic", cum este cunoscut perimetrul de locatarii zonei.  Primăria Constanța, prin Serviciul de Spații Verzi, a demarat lucrările de refacere a promenadei, pe care speră să le finalizeze în maximum o lună de zile. 


Proprietarii apartamentelor din blocurile cu fața la plajă s-au alarmat inițial, când au văzut o mulțime de utilaje și muncitori în zonă. 
"Au început să scoată gardul viu și acum ceva timp au mutat și copacii. Aici este o porțiune foarte mare de spațiu verde și nu vrem să fie distrus", ne-au spus reprezentanții Asociației de Pro-prietari nr. 339, de la blocul BM15. 


Speriați să nu pățească și ei ca vecinii lor de mai la sud, din cartierul Consilierilor, care s-au trezit cu blocuri turn în fața ferestrelor, constănțenii din zonă i-au luat la întrebări pe lucrătorii sosiți la fața locului și le-au spus să plece. Ulterior, oamenii au fost lămuriți de intențiile bune ale primăriei și li s-a promis că spațiul verde nu numai că nu va dispărea, dar va fi și refăcut și modernizat. 


Promenada ceaușistă, adusă în anul 2016

"Pentru că a fost reabilitată plaja, vrem să reabilităm și promenada. Proiectul se referă la refacerea pavajului și a scuarului verde.


Treptele aleilor vor fi rebetonate și vor fi montate coșuri de gunoi. Frezăm tot scuarul și vor fi aduse plante noi. Apoi coborâm spre plajă, unde vor fi refăcute scările de acces. Pe platoul betonat din apropierea plajei va fi amenajată o zonă pentru pensionari, unde vor putea să servească o cafea, un ceai, să stea la aer curat. Pe fâșia centrală, aducem pământ, gazonăm și aducem alte plante. Proiectul nu presupune costuri din partea Primăriei Constanța. Confort Urban reface trep-tele, avem utilajele de la RAJA, Pomacost aduce plantele și lucrează pământul, iar o parte din oameni sunt angajați prin Legea 414. Vrem să refa-cem această zonă, să-i redăm frumuse-țea, pentru că ar putea deveni un punct de atracție atât pentru turiști, cât și pentru constănțeni. În etapa următoare, vor fi refăcute și parcările, astfel încât să se creeze locuri noi pentru un eventual aflux de vizitatori în zonă", a declarat, pentru "Cuget Liber", George Coman, șeful Serviciului Spații Verzi din cadrul Primă-riei Constanța. 


Aceasta este prima reabilitare a promenadei realizată pe vremea lui Ceaușescu. Până acum s-au efectuat numai lucrări de întreținere a zonei. 


Comentează știrea

Ramona Dospinescu (fosta Curvescu)
14 martie 2016
Eu am dat spatiile verzi ptr constructii

Asa , aranjati-o ca vine acum Secarea cu un nou bloc pe spatiul verde si le ia "privelistea"...!

Constantean
14 martie 2016
Cuget neLiber

Imediat ce ati primit reclama de la SPIT ati inceput sa faceti reclama lui Fagadau.

Teo
14 martie 2016
Vrajeala

ASTEA sunt lucrari NORMALE, care se fac PE TOT parcursul unui mandat de primar. NU doar cand este an electoral !!! Mizerii si gunoaie de oameni din administratie publica ce sunteti ! Unde d*acu o-ti trai ??? Mai exista o Constanta satelit, cu strazi din aur si cladiri din argint, pe langa asta mizera si cu imagine urss-ista in care stam noi ?? Nu traim in acelasi oras ??? Nu luati aceleasi gropi la roti ??? Nu vedeti aceleasi trotuare infecte ??? SI MULTE ALTELE ??? Nu vedeti...voi faceti ghetouri ptr tigani m**tii mamilor voastre, vedea-v-as arzand

Promenada ceausista
14 martie 2016
E de bine sau e de rau ?

Nu inteleg.Cand spui ceausist,promenada ceusista,e ceva de bine sau e ceva de rau ? Azi sunt in ziua mea proasta,citesc si nu inteleg nimic.Incepeti cu un cuvant(ceausist) care semnifica dezgust pentru o perioada istorica,pentru tot ce s-a construit atunci si terminati cu o fraza laudativa :...vrem sa-i redam FRUMUSETEA....Frumusetea cui ? Frumusetea promenadei ceausiste,bineinteles.Si mai este ceva.Ceausescu a lasat mostenire o promenada(ceausista),a lasat mostenire trotuare(ceausiste),pasaje subterane(ceusiste),un cazinou(ceausist) dar varuit,parcuri (ceausiste),blocuri(comuniste),aer si iarba(ceausista),hidrocentrale(ceausiste),fabrici(ceausiste) etc.De ce nu pomeniti nimic despre trotuare mazariste,pasaje mazariste,cazinou mazarist,blocuri pesediste,etc. ? Chiar am intrat in ceata.

Eu
14 martie 2016
Alo

Bai administratia lui kkt tot lucru de mantuiala faceti ! In Piata Ovidiu au inceput sa sara dalele de bine ce le-ati pus ! Vai de steaua voastra de pungasi cu firmele voastre de casa! Fagadau gandeste-te de doua ori inainte sa candidezi...Esti o marioneta a penalului de Mazare !!!

primaru care se vrea primar
14 martie 2016
bai mascariciule

daca lucrati si aici la fel ca in Piata Ovidiu, mai bine duceti-va si va impuscati, ....ati vazut cum arata str. Stefan cel mare?...ati vazut in ce stare de degradare morala si materiala a adus orasul Constanta, prietenul tau saltimbac de 2 lei, hotul cu peste 52 milioane de dolari ascunse in conturi straine, care inca te ghideaza telepatic?...

Alex
15 martie 2016
Vrăjeală electorala

At trebui sa nu ne plângem ca odată la câțiva ani este an electoral și se mai face puțin ceva în loc de nimic. Am fost obișnuiți prea mult timp cu prea puțin, asa ca atunci când se arunca un oscior ar trebui sa ieșim voioși la vot, sau măcar sa ne bucuram ca uite ce primim. Foarte convenabil pt acei putini să ne amăgească cu încă o vrăjeală înainte de alegeri. Am o propunere pentru voi: duceti-va dracului la beciul domnesc și lasati pe altii sa facă ce ați stricat

Valeriu
26 martie 2016
Psihoza propagandistica

Doamna sau domnisoara Andreea, nu sunteti un reporter care informeaza corect populatia. O cladire nu poate fi comunista socialista sau ceausista. Un om poate fi insa, deoarece se presupune ca dispune de o posibilitate de gandire si de optiune politica. Sunteti un reporter de joasa spita, un simplu purtator de scandal si propaganda. Nu va inteleg, dupa 26 ani de la incheierea unei perioade triste, dumneavoastra va permiteti sa actionati dupa cel mai josnic mod de propaganda, in favoarea cui?. Nu informati ci dezinformati populatia prin astfel de articole. daca faceati o simpla prezentare era mai bine. A-ti scris ditamai articol care contine putina informatie si mult mai putina analiza critica la modul cul a actionat administratiile de pana acum pentru ca orasul Constanta sa arate ca oras turistic. Mai bine uitati ca sunteti reporter, propagandist si va apucati de alta meserie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3714 secunde