A crescut cuantumul ajutorului de deces

829
A crescut cuantumul ajutorului de deces - cuantumajutoare-1518107885.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Casei Județene de Pensii (CJP) Constanța aduce noi precizări cu privire la acordarea ajutorului de deces. Astfel, începând de săptămâna aceasta cuantumul ajutorului de deces prevăzut de lege a ajuns la suma de 4.162 de lei.

În cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului, suma a fost fixată la 2.081 de lei.

Precizăm că, începând din data de 1 ianuarie 2018, în cazul decesului asiguratului, cât și în cazul decesului unui membru de familie al acestuia, competența teritorială a acordării ajutorului de deces revine Casei teritoriale de pensii din raza de domiciliu a asiguratului (care a decedat) sau pe raza de domiciliu a asiguratului care solicită ajutor de deces pentru membrul de familie (care a decedat).

Ajutorul de deces se achită în termen de trei zile lucrătoare de la solicitare. De știut, cererile pentru acordarea ajutorului de deces înregistrate, începând cu data de 1 ianuarie 2018, vor fi soluționate, indiferent de data decesului, cu respectarea termenului general de prescripție de trei ani de către Casa Județeană de Pensii.

Pentru verificarea calității de asigurat la data decesului, se va prezenta, în plus, după caz, Casei teritoriale de pensii, un extras de pe REVISAL, eliberat de unitatea angajatoare, iar în cazul funcționarilor publici încetarea raportului de serviciu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4703 secunde