600 de tone de lapte din programul Laptele și cornul, riscă să fie aruncate! Cheltuieli distrugătoare pentru producător

de Cuget Liber Joi, 16 Iulie 2020 150
600 de tone de lapte din programul Laptele și cornul zac într-un depozit din Timiș. Producătorul care trebuia să livreze lapte în școlile din județul Timiș spune că a sesizat Guvernul de 3 luni, dar nu a primit niciun răspuns, potrivit Digi24.


3 milioane de produse alimentare din programul Laptele și cornul zac într-un depozit din Timiș. Produsele ar fi trebuit să fie distribuite în școli, însă din cauza epidemiei acestea nu au mai ajuns la elevi.


Florin Herbai, producătorul care trebuie să livreze lapte în școlile din județul Timiș, a ajuns în pragul disperării. Are în stoc 600 de tone de cutii destinate elevilor prin pogramul Laptele și cornul. După închiderea unităților de învățământ, Florin a întrerupt distribuția, dar a rămas cu produsele în depozit. Marfa nu poate fi comercializată în magazine deoarece este destinată exclusiv programelor sociale.


Acesta spune că a sesizat Guvernul pentru a rezolva sistuația, însă în trei luni de când a făcut prima sesizare nu a primit niciun răspuns.


Dacă până la expirarea termenului de valabilitate - care este peste o lună - nu se ia nicio măsură, bărbatul va trebui să sporte și chetuielile de distrugere.


„Conform recomandărilor de la Comisia Europeană aceste produse pot fi duse în centrele sociale, în casele de bătrâni, în cămine de copii, sau invers, cămine de copii și case de bătrâni, în spitale și sunt eligibile pentru a fi plătite de Comunitatea Europeană”, spune Florin Herbai.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei